Olika kulturer.

Nu har Libyen har kommit lite i skymundan av det som hänt i Japan och helt pltsligt verkar folk inte riktigt bry sig om vad som händer där längre. För mig är det väl lite på gott och ont då jag började tröttna lite på allt tjöt om Gadaffi om vad han gjorde och inte gjorde. Men så satt jag och slöläste lite på flashback idag och kom in på en tråd om vad som just nu sker, eller snarare inte sker, i Japan.

När Katrina drog fram 2005 i USA och över New Orleans så gick folk bananas och började plundra hem och affärer, våldta och mörda människor. Något sånt här verkar knappt förekomma i Japan. Inte heller läste man något nämnvärt om det när tsunamin drog fram i Thailand. Men vid jordbävningen i Haiti så va våldtäkterna ett faktum.
Jag vet inte om detta har med kultur att göra, men förmodligen och det är intressant hur mycket vi skiljer oss åt hur vi beter oss vid naturkatastrofer runt om på jorden.

Jag undrar lite vad hur folk skulle bete sig om Sverige drabbades av en svår naturkatastrof. Skulle vi börja plundra affärer och hushåll? Skulle människor börja mörda och våldta folk i en större utsträckning eller skulle vi kämpa för att hjälpa varann och återuppbygga vårt sammhälle snabbast möjligt? Jag hoppas verkligen vi inte behöver uppleva någon katastrof i denna utsträckningen men det vore intressant att se hur vi skulle reagera. Skulle våra djuriska instinkter för överlevnad ta över totalt i jakten på mat? Och hade folk tagit lagen i egna händer genom våldtäkter och mord till höger och vänster?




Blev ett ganska seriöst inlägg men tar och piggar upp med ett skämt som dagens citat och en bild.



Dagens citat:
-knock knock
-Who's there?
-Sue!
-Sue who?
-Sue Nami.


"Ny" mobil.

Efter ett litet missödet i onsdags i källaren hos John så slutade min mobil att fungera...*host*tack*host*Gabbe*host*
Just nu har jag Cissis gamla mobil men kan ju inte föra över några nummer från min gamla mobil så det vore bra om folk skulle vilja skicka sina nummer till mig igen.

RSS 2.0