Tre saker som...

Fick en härlig länk av Emelie här om dagen. Visste inte att hon hade så grov humor men där ser man, hur som helst föll den mig perfekt i smaken måste jag säga :D

För övrigt bara 4 dagar kvar tills jag ska läggas in nu. Ser ut som jag klarade mig från förkylning och allt vad sjukdommar hette, peppar peppar. Fick visserligen ta ganska många skämt idag på släktmiddagen om mina biverkningar och allt möjligt. Det hälsade mig farväl och massa snällt innan de gick, jag gillar min släkt :D


Dagens tips 2

Då va mattetentan över, jag skulle väl ljuga om jag sa att de gick bra. En aning svårare än jag hade räknat men men borde klara den iaf hoppas jag. nu är de bara fysiken kvar och sen är man äntligen fri för ett tag. Sen blir de en riktigt härlig sommar men mycket sol, bad, festivaler, öl och fotboll.

För er som har missat det så har jag hört att jag tydligen ska bli polisanmäld för en bild jag har laddat upp på bilddagboken, Tjejen på bilden tänker anmäla mig för att jag brytit mot copyrightlagen och hon ska därmed stämma mig. Det intresanta i det hela är ju att det inte är HON som har äganderätt till bilden utan personen som tagit bilden i fråga. Ska bli intresant att se vart detta slutar.



dagens citat:
"Men en ungsfast form kan väl för fan inte brinna upp"

0-0

Korpen
Turen verkar inte vara på vår sida. Blev lika igen i dagens korpenmatch mot Filé-boys. Lite publikstöd fick vi allt och det verkar som vi har våran trupp klar nu. Nu ska vi bara träna lite ihop så vi blir samspelta och kan ta hem serien sen. vi ligger ju inte sist iaf och vi har bara förlorat en match av 2 så så dåliga är vi ändå inte =D

Tenta
Tenta imorn i matte, fy fan va opepp man är och har verkligen noll motivation till att plugga men de får lösa sig bäst de vill känner jag just nu. Borde väl kunna trycka in ett G iaf =) 4 tim tenta imorn då iaf. Hoppas den är lätt så man kan komma därifrån i hyffsad tid och slippa va hemma kl 8 imorn kväll. Kanske kan ta sig några öl me.

På måndag har vi sista tentan med, i fysik. Denna ska bli roligare men har en jävla massa att plugga till den me, men de är ett senare problem, kommer ta tag i det imorn kväll eller möjligen på fredag, kanske lördag.

Astra
Är ju klart att jag kommer in nu med. Är inte direkt nervös mer än pirrig spänd känsla i kroppen. Ska bli kul att göra nått sånt här faktiskt, dels för att jag är nyfiken, dels för att jag tycker forskningen är bra, och sen ger de ju lite cash med. Men i helgen blir de lugnt, ingen alkohol 72 tim före inläggningen som blir den 3e så en vit helg bortsett från kanske någon öl eller två på fredag kväll. Sen från och med onsdag blir jag inneliggandes i 10 dagar. Missar 2 matcher i korpen tyvärr men har ju 11 matcher kvar sen så får försöka pricka in resten :)

Dagens tips.

Förtroende.

Läser just nu en helt ok bok som heter I minnets labyrint. Boken i sig är väl inget utöver de vanliga, en ok bok som ger lite bra läsning men det finns mängder av bra citat och jämförelser och förklaringar på saker och ting, och jag tänkte jag skulle citera 2 av dem.

Att lita på någon
.
"Att lita på någon var som att ha lite vatten i sina kupade händer - det var så lätt att spilla ut det, och man kunde aldrig få tillbaka det"


Detta stämmer otroligt bra, blir man sviken riktigt grovt av en person är de otroligt svårt, för att inte säga omöjligt att gå tillbaka till den punkt man var vid innan, hur man än gör så har man förlorat lite av vattnet, och om man skulle böja sig ner för att försöka skrapa upp det igen så kommer man tappa ännu mer.

Lögner till dem man älskar.
"Vi ljuger mer för dem vi älskar, eftersom de betyder så förbannat mycket för oss. Varför tror du att vi säger sanningen till präster och psykiatriker och totala främligar på tåget? Det är för att vi inte älskar dem, så vi struntar i vad de tycker"


Tror faktiskt det ligger lite i detta, det är otroligt lätt att öppna sig för en helt främmande människa och prata om allt mellan himmel och jord, men oftast desto svårare att kanske alltid säga sanningen och vara ärlig för den man älskar, för att man är så fruktansvärt rädd för att förlora personen i fråga. Är väl detta vi kallar för "vita lögner".

Dessa två citaten går väl dock inte direkt hand i hand då man måste vara ärlig mot någon för att den personen ska kunna lita på en. Men båda två var för sig tycker jag har en riktigt bra innebörd.

Fucking awesome


Dåliga hundägare.

Tyvärr visas det gång på gång bevis på att de finns otroligt många dåliga hundägare i vårt land och inte bara här. Känns själv vissa som absolut inte borde skaffat hund men tänker inte nämna några namn. Läste ttela idag och hittade en artikel angående en hundattack i Trollhättan i tisdags. Cicilia Göransson va ute och gick med sin lilla Tibetanska Spaniel Nelly, välldigt söt ras för övrigt men på tok för liten och puttinuttig för mig. Under promenaden blir den lilla hunden attackerad av en Rottweiler, som ändå är sådär 5-6 gånger större än hennes lilla Nelly. Rottweilern biter tag i Nelly och knäcker revbenen på henne varpå hon senare avlider av skadorna. Kan man inte hålla koll på sin hund ska man verkligen inte ha hund heller nånstans får man ta mig fan sätta en gräns. Usch kan inte dra mig från att tänka tanken om en hund hade gjort så på Sally finns nog inte ord för hur mycket våld man hade kunnat använda mot den attackerande hunden för att rädda sin egen. Hoppas vekrligen jag aldrig sätts i den situationen, men med dagens hundägare får man nog vara beredd på det mesta.

ps, har för övrigt en Rottweiler som granne, men den verkar till synes välldigt snäll men sen skulle jag inte bo med den i en etta som grannarna gör, Ännu en dålig hundägare? ds


Dagens citat:
Ju mer man ser på människorna, desto mer uppskattar man sin hund.


Nelly

25.000kr

YES. Idag ringde det från Astra Zeneca, mitt under en föreläsning så jag kunde inte svara. Satt och va sjukt nervös ända tils jag kunde komma ut och ringa upp dem igen. Visade sig att jag kom med i studien och jag kommer att läggas in den 3e Juni. Ska bli sjukt kul men jag måste erkänna att jag är ganska nervös. Man vet ju faktiskt inte riktigt vad som kommer att hända, det är ju trots allt bieffekter som det ska undersöka. Lär hålla bloggen uppdaterad några gånger per dag men vet inte exakt hur mycket jag får skriva, det återstår att se.
Men nu är min sommar räddad iaf, 25,000 kr rikare....iof lite skatt på det, men det kan jag allt ta. Nu ska jag bara sälja bilen och sen få lite pengar från deklarationen så överlever jag nog sommaren sen :)

Hundar visar än en gång bevis på äkta kärlek.

Är otroligt svag för hundar och historier rörande dem. Hittade idag en helt underbart klipp filmat på en motorväg där en labbe har blivit påkörd och ligger skadad. En annan hund vaktar den skadade hunden och släpper inte fram någon av poliserna till den skadade hunden. Det visar sig senare att den skadade hunden är den andres mor. Till slut kom poliserna fram och kunde ta vara på den skadade hunden och köra den till vetrinären och den sägs nu må bra och bara haft ett brutet ben. :)


Metro

Dagens horoskop.
Pendlar ju fram och tillbaka till gbg nästan varje dag som de flesta vet, något som tar ganska hårt på en och är Jävligt tråkigt rent ut sagt. Men som underhållning har man nästan alltid metro. Läste igenom den som vanligt och längst bak står dagens horoskop och idag fick jag något som stämmer in lite på mitt sätt att leva och ta andra människor.

Lejonet
Någon visar sig inte från sin vänligaste sida, men allt är troligen inte som det kan förefalla på ytan
.

Stämmer in ganska bra på "Man måste försöka lära sig att det man ibland tror är menat till en person, mycket sällan är det"

Sen tror jag visserligen inte det minsta på horoskop men det är ganska underhållande att läsa och jag tror man mest lever efter sina horoskop än att de stämmer in på hur man lever. Undrar egentligen vem det är som sitter och skriver dem och vart de får sin insperation till.

Helgen
Ja, Helgen va minst sagt händelserik, både på gott och ont. Hade en sjukt kul lördagkväll även om den inte slutade direkt bra kanske, men ända fram tills dess hade jag grymt kul. Och jag vill tacka Dig samtidigt som jag skulle vilja ge dig en örfil men tycker om dig för mycket för att någonsin kunna skada dig. (utnyttjar du de dödar ja dig, för det sa ja inget om hehe)
Blev tyvärr inte mycket till fotboll i helgen heller men på onsdag har vi match igen och då jävlar, ser ut att få ett helt lag nu som ska lira varje gång så vi kanske får chansen att bli lite mer samspelta. Så på ONSDAG 17.15 vid BILPROVNINGEN smäller det. be there.

Dagens citat blir nått mellan mig och Link.
'"En ensam A-lagare är en Olycklig A-lagare
"
Därför vi alltid ska ha varann....

Självmord.nu

Har egentligen inte så mycket att säga, denna filmen förklarar det bättre. Är för övrigt en "polare" som gjort den.


Fan

Jag hade lovat mig själv att sluta blogga när ja va full för att de alltid slutar illa. Men just nu är jag sjukt arg/ledsen/besviken. Har haft en helt sjukt kul kväll, men den tog en vändning från ingenstans och Link drog utan att ens säga hej då. Stod ute på balkongen och lystnade på vinden och allt som låter om natten och hör dörren slå. Blev grymt besviken faktiskt. Trodde min ångest va lååångt lååångt borta men Oj vad fel jag hade. Och inte kan man ringa dig heller då din mobil är helt cp efter att du kastat den i marken. Vill så gärna lägga mig i sängen och sova och drömma om nått helt annat men är totalt klarvaken. Verkar inte finnas många som är vakna nu som är villiga att ta en promenad och snacka lite så tror jag tar en sväng själv nere på skräckland eller nått.

Ska bli intresant och se hur de blir imorn faktiskt. JAg är otroligt rädd för att förlora dig, men så som de slutade idag vet ja faktiskt inte längre :( Fan fan fan säger jag bara. Det hade inte behövt bli såhär, det fanns mängder av lösningar på det men ändå så blev det den sämsta möjliga som alltid. Gonatt lilla du, go morron ångest.

Människans bästa vän.

Vet att jag brukar klaga på Aftonhoran (Aftonbladet) en hel del, men läste en grej igår som fick mig riktigt berörd faktiskt.

Ett par från skottland va ute och gick med sina 2 hundar, en jack russel och en collie samt deras 10 månader gamla baby. Det gick brevid en flod varvid hundarna lekta i vattnet och drogs med i strömmen. Mannen hoppas i efter hundarna men drogs snabbt själv iväg var på frun även hon hoppade i efter mannen. Kvinnan drogs efter ett tag upp av räddningstjänsten men avled senare på sjukhuset då hennes liv inte gick att räddas. Mannen och det två hundarna hittades döda :(

Fy fan vad sånt här är hemskt, ok dels att deras baby nu förlorat båda sina föräldrar. Men jag tänker mest på paniken när man ser ens hundar dras med i strömen. Känslan av hjälplöshet måste vara fruktansvärd. Hunden är människans bästa vän och jag kan lova att hundarna hade hoppat i för sin husses skull så jag förstår att han gjorde desamma. Jag hade gjort allt för att rädda Sally liv om jag hade haft chansen till det. Oavsett om det så hade betytt att jag fått sätta mitt liv till. Hade jag kunnat gett min lever till Sally när hennes pajjade så hade jag gjort det. Det finns inget så hemskt som att förlora sin bästa vän.

Saknar Sally otroligt mycket stunder som dessa.

Dagens citat:
En hund är den ende i världen som älskar dig mer än du älskar dig själv

Match

Idag ska vi spela match i Korpen. Har inte spelat match i någon sport, mer än badminton, på kanske 5-6 år så detta ska bli riktigt jävla kul faktiskt. Kommer ge allt och lite till. Kl 17.15 går matchen av stapeln bakom bilprovningen här i stan så jag hoppas på lite suport från nära och kära nu. Vi kommer nog behöva allt stöd vi kan få. Vi har funderat lite på vad vår styrka är och vi har ju kommit fram till att det INTE är konditionen iaf så vi kommer inte kunna trötta ut något lag och sen köra vidare på de krafterna vi har kvar. Så vår taktik blir ett tidigt mål och sen gå på defensiven. En stark taktik som jag hoppas kommer att fungera.


Jag är ju fan frisk.

Frisk
Äntligen har jag det på papper. Jag är HELT frisk. både mentalt och fysiskt, men de va väl kanske tur att de inte kollade min humor iofs då hade de väl lagt in mig på en gång på psyket. Men nu är de bara att hålla masken  på studien sen me, om jag nu kommer in men min läkare lät possetiv "Jag ser ingen anledning till att du inte skulle komma med". Det är först till kvar som gäller om alla är friska och jag står som 2a på listan så detta ska nog lösa sig.


PEWPEW

Hämtade min bil igår med. kände mig som ett barn på julafton när jag fick se den igen. Eftersom den är avställd så fick jag inte köra den hem utan va tvungen att bogsera hem den vilket va lite tråkigt men jag tog och dammade av gaspedalen på Preem där en sväng. känns skönt att ha honom hemma igen måste jag säga, synd bara att han ska säljas :(
Nån som är sugen på en riktigt pigg och glad Ford Escort RS -97a. Går som en klocka och aldrig haft några problem med den.


Dagens citat kommer från den härliga filmen Predator. detta kan vara filmvärldens bästa replik.
Poncho: You're bleeding, man. You're hit.
Blain: I ain't got time to bleed.

I hela mit liv.

Det finns en liten bit text i mitt liv som beskriver iaf mitt sätt att leva på välldigt bra. Man blir gång på gång i livet sårad och bedragen av folk man trodde man kunde lita på. Folk som säger och visar saker det inte menar, kanske gör det det för att jävlas kanske för att vara snäll eller för att det är fega och inte "vågar" annat. Hur som helst får man i nästan alla fall en helt annan bild av en människa efter ett tag, oavsett om det så är efter en dag, en vecka eller ett år.

Here it is:

I hela mitt liv kommer jag sträva efter att skilja sak från person och intryck ifrån avsikt, man måste även försöka lära sig att det man ibland tror är menat till en person mycket sällan är det, men ibland är det svårt, jävligt svårt


Run Fatty Run.

Vårruset
Först och främst. FY FAN va det har blåst idag. trodde jag skulle blåsa bort när jag tog mig hem från tåget men jag överlevde . Hade ju tänkt att man kanske skulle gå ner och sätta sig på skräckland i en solstol, dricka en öl (vilket ja sen kom på att ja inte får) och kolla kvinnor, de fåtal som är snygga, som springer vårruset och tjöta lite me en nära vän. Men vädret hindrade mig totalt kan man väl säga, vart på halvkasst humör idag. Istället har jag fått se alla medelålders kvinnor som parkerar sina bilar här utanför och promenerar bort till starten. Ibland får man sån lust att skrika Run Fatty Run till alla feta kvinnor som går förbi. Men jag måste säga att de ska ha en stor eloge som rör på sig :) Mycket bättre det än de som lider av fettma och inte gör nått åt det utan sitter och klagar istälet.

Astra Zeneca

Det har inte ringt någon från Astra idag heller vilket är ett bra tecken, det tyder ju än så länge på att jag klarat mitt EKG-test så förhoppnignsvs är jag vidare i steg ett i undersöknigen. Om nu ingen ringer imorn ska jag in och göra den STORA läkarundersökningen. Vet inte allt vad de ska testa men jag får inte äta citrusfrukter, inte valmofrön, inte ipren (alvedon går bra) inga som helst mediciner. Håll tummmarna för mig nu för fan.


EKG

Glömde ju helt bort att skriva att jag va på Astra Zeneca idag. Gick upp kl halv 5 trött som ett jäkla as. Tänkte jag skulle skicka ett sms och väcka Hanna men tror fan inte att hon jobbar då. Misslyckat. Hur som helst.
Trodde bara det skulle bli information idag men vi tog blodprov/blodtryck, EKG och lite annat smått och gott, ska in på fredag igen och göra en full läkarundersökning. Så länge det inte är nått "fel" på mitt EKG-test så borde allt lösa sig, annars skiter sig allt totalt och det blir en fattig sommar för min del :(

Dagens citat är mer en dikt.

"EKG - vad är det?
E som i ensamhet, erosion och erotik
K som i Kalmar och Ku Kux Klan
och G som i Gurra G i Just D
som i decivon
som i P som i skum
man har det i slidan när man är klar
och i stjärten om man är karl;
men EKG - vad är det?"

Aftonbladet, I love you.

Har som vanligt idag, så som varje dag, roat mig lite på aftonbladet. Man kan verkligen hitta det mest underliga artiklar och undersökningar där.

Första

Zahra Löngren. fick tydligen en interneträkning på 147.464 kr efter att hon haft me sin laptop till utlandet och surfat där som en liten galning. Sen när hon kommer hem och får räkningen blir hon jätteförvånad och ringer aftonbladet. Men lilla vännen, har du inte läst tidningen senaste 3-4 åren då sånt här händer hela tiden och varje gång blir folk lika förvånade. Ge fan i att surfa med SVENSKT bredband i UTLANDET. DET ÄR DYRT.

– Dum som jag var trodde jag att taxan var likadan där. Just nu är det tufft och jag har knappt råd med mat.


Det ska du ba ha, som jag hade sagt. Är man så urbota korkad så får man faktiskt skylla sig själv.

Andra
Lite längre ner läser jag "Var fjärde 16-åring porrsurfar" ....No shit sherlock, kom ni på det nu, måste man ha en stor studie för att komma fram till en sån grej verkligen?

Tredje

Till denna artikeln höll jag på att sätta i halsen av skratt. Artikeln handlar om piraterna i Somalia som tydligen militären lurpassade på och kunde gripa ett gäng, men det intresanta i artikeln är vad det hittade i båten.

Tio tungt beväpnade pirater kunde snabbt gripas. De hade med sig granatkastare, automatgevär och raketer. När kommandosoldaterna tog sig ombord på piraternas moderskepp hittade de ytterligare en pirat och en massa potatis.


Fjärde
Nu har våra skattemedel än en gång gått åt något riktigt bra, speciellt i denna ekonomiska kris. En grupp har satt sig ner och diskuterat fram ett nytt namn för Mödomshinna då det tydligen inte va bra. Jag själv måste säga att jag tycker ordet är ganska bra och neutralt, men tydligen ska vi numera kalla det för Slidkrans. Ordet låter verkligen mycket värre än det tidigare men men det är inte vi som bestämmer vad saker ska heta, men jag tror jag håller mig till mödomshinna.

Axel paj?

Då har man vart på vårdcentralen för andra gången me mina axlar. Som jag förväntade mig kunde hon inte säga nått alls mer än att "jag är byggd sån". Aja men får väl tacka gud för att mina muskler i axlarna förmodligen är cp och inte går att göra så mycket åt, så länge jag inte får riktiga besvär av det. Just nu är det ju inte så att jag lider av det direkt men ibland kan det göra bra jävla ont. Ska ta och ringa sjukgymnasten nån dag och se om det kan hjälpa mig med nått träningschema eller nått sånt så kanske man kan få det bättre iaf.

Får se om nån är sugen på att hitta på nått kul ikväll annars blir det till att lägga sig tidigt och bege sig till Salhgrenska imorn bitti. spännande spännande. Vem vet detta med Astra Zeneca kan ju faktiskt bli min undergång =)

Citat
Varje utgång är en ingång till något annat.

Vårdcentralen och sen Sahlgrenska

Imorn bär det av till vårdcentralen här i stan, ska ta och kolla upp mina axlar på nytt då det verkligen inte är som det ska. Hoppas det hittar nått och kan göra något åt det så man blir "friskt" nångång och kan göra alla kul fysiska aktiviteret som man tycker om att syssla med ;)

På onsdag kl 8.00 ska jag ta mig till Salhgrenska på informationsmöte om den lilla försökskanin jag med största sannolikhet ska vara i sommar. Vet inte riktigt vad det ska gå igenom men hoppas fan det är viktigt med tanke på att jag kommer få gå upp kl 5 på möra om jag inte slaggar hos Niclas imorn, men vet inte om jag orkar åka fram och tillbaka till gbg 2 gånger imorgon heller så offrar mig väl och går upp kl 5 på onsdag istället.

Inflyttnigsfest hos Bea

Vill först börja med att tacka alla för en jäkligt kul inflyttnigsfest.

Fick en liten reunion med Emelie aka Link igår vilket va jäkligt kul, men du har nog rätt vi är inte bra för varandra. Såg ju hur det gick igår, kvällen började ganska lugnt och stillsamt. Kom hem till bea strax innan nio. Mycket trevligt folk där med Link& co tröttnade och drog rätt fort. Preinfalk dök upp, det va verkligen inte igår man såg honom så riktigt kul faktiskt. Senare på kvällen kom Link tillbaka och smarta som vi två alltid är fick vi för oss att vi skulle shotta upp en halvliter vodka. Sagt och gjort, shotten rullade på och det slutade med att vi satt och spydde åt var sitt håll för att sen resa på oss och fortsätta shotta. Hur kvällen slutade avslöjade ju filmen som Hanna tog, ganska bra faktiskt. Blir lugnt ett tag framöver nu för min del. Varken hälsan eller ekonomin tillåter denna supning och tur är väl det kanske.


Citat:
Catch you on the flipside

Cissi on ski

Förlåt Cissi men jag är bara tvungen :D


Valborg i Lund

Då har man spenderat ännu en Valborg nere i Lund, Lika underbart som förra året. Drog oss ner vid halv 7 på valborgsmorron. Timon körde första timmen, efter det erbjöd jag mig att köra men Satan skulle bestämt köra nästa sträcka. Va han inte visste var att jag va lite väl sugen på öl och knäckte en i baksätet vilket resulterade i att Satan fick köra det kvarvarande 30 milen ner till Lund, (första ölen gick väl ner runt 8-halv 9 på morronen). I Halmstad satte han sig på en sten och surade lite och väntade på att donken skulle börja servera mat och inte bara frukost. Jag och Timon tog oss friheten att gå in på donken och tiggde till oss lite is genom att säga att Satan hade en stor bula vi va tvugna att kyla. Isen passade istället utmärkt till ölen.

Väl framme stekte solen nått extremt, tog en buss in till stan och promenerade bort till parken. Stekande sol, ca +15.000 ungdommar i parken, filtar, fika, ÖL, lite musik och massa trevligt folk. Mötte upp Mange, träffade Björn, Paulina, mfl. mängder av julias (syrran) trevliga vänner, bland annat Lina, Emelie, Johan, Stine, Sandra mfl som även va med oss förra året och Lina hälsade även på nere i Österrike förra säsongen.

Runt 5 snåret tog satan sin sita öl vilket kanske även va tur det. Han fick en fin liten minneslucka och va han gjorde under denna lucka berättar han själv i filmen längre ner. Vidare till Johan för grillning och lite mer ölandet och folk. Hängde här till strax efter 1 då vi begav oss hemåt. 16 tim festande tog ganska hårt på orken och har man bara sovit 4 tim natten innan så blir det lite segt. Men en toppenhelg verkligen. Vi ses i Lund nästa år



-Do we need it,?
-NOOOO!!!
-Do we want it?

-YEAAHHH!!!!

RSS 2.0