Here we come


"Slipper" en hel sommar i vbg?

Fick nyss reda på att jag gick vidare i min ansökan om sommarjobbet i Malmö, till min och några andras stora glädje. Jag får väl säga att jag inte direkt är förvånad faktiskt, hade nästan räknat med det med tanke på att det är i stort sett samma jobb som jag hade i THN i 2 år så jag kan ju grejen om man säger så.

Så på onsdag ska jag dit till företaget och träffa chefen så får vi väl se hur det går. Om jag fattade allt rätt så söker det två personer och vi är två som ska dit och så kan det hända att vi får svar på plats, så känns som oddsen är på min sida. Enda nackdelen är väl att det är en bra bit dit och tar mig nog en timme till jobbet varje dag. Men va fan det är bara 4-5 veckor det handlar om.

OM jag nu får detta jobbet så kommer jag spendera halva sommar här i Lund och resten hemma i Vänersborg. isf blir det första veckorna i Vänersborg, sen jobbar jag hela Juli här nere och sen kanske jag är hemma 2 veckor i Augusti eller nått sånt i Vänersborg innan jag börjar skolan igen.

Så på gott och ont är jag bara halva sommarn i Vänersborg isf. Ganska skönt samtidigt som det självklart är lite tråkigt. men men, jag måste ha ett jobb och jobb där hemma är inte det lättaste och Alloys är ju inte direkt snabba med att ge ett svar heller, turkarna får fan bestämma sig snart.

Over and out.

Har jag förgiftat Cissi?

Jag är en mördare :(
Hade en riktigt sjuk dröm inatt. Jag va hemma hos Cissi samt hennes lillebror (hon har egentligen ingen lillebror) där jag hittade en liten flask med någon form av gift. Varför Cissi hade en flaska gift hemma hos sig kan man ju fundera på men det hade hon iaf. Grejen som jag fattade det hade jag inte tänkt förgifta Cissi utan förmodligen en annan person här i Lund, vissa av er vet säkert vem, om inte annat får ni fråga då jag nog inte ska skriva det här. Men på nått sätt så drack Cissi vattnet som jag förgiftade och dog av det.

På platsen där Cissi dog hade hon tappat en låda med någonting i, nån värdefull grej och även ett kuvert fullt med pengar (?). Jag tog pengarna och mörkade sedan allt och låtsades som om ingenting hade hänt för polisen när de frågade mig.

Sen när jag vaknade upp halvt om halvt och kom på att jag hade mördat Cissi blev jag riktigt ledsen faktiskt. Jag va i ett stadie mellan vaken och sovande, ett stadie som är ganska kul stundtals för man är vaken och kan tänka men man tänker verkligen inte klart och hjärnan fungerar inte alls som den ska så man blandar ihop vad som är verklighet och vad som är en dröm. Men sen vaknade jag till slut upp och kunde pusta ut.

Som tur är tror jag inte på drömmer och att de sen händer i verkligheten eller att de speglar något i mitt liv. Drömtydning, horoskop och sånt tjafs är inte riktigt min grej känner jag, det får andra människor syssla med.


20 km Hofman och Blockparty.

En liten uppdatering här nu då. Just nu är det över 500 personer som har anmält sig och betalt till 20km Hofman i Varberg 15 Maj, det kommer bli awesome.
Det är även 11.900 anmälda till Blockparty på fredag, med andra ord 800 fler än igår, det tar sig ;)

Hofman förra året.


Blockparty förra året.


Dagens Citat:
"Om du inte vet det, då ska du fan inte få veta det heller"

Loving you...

För att du är den du är =)




Valborg.

Valborg.
Nu är det bara två dagar kvar tills Viktor, Satan, Johan och Timon komme ner. De kommer en dag innan, alltså på torsdag, så vi kan dra upp och käka sillfrukost på morgonen hemma hos syrran :D Kommer bli en helt awesome valborg verkligen. Tyvärr är ju detta en helg som hänger sjukt mycket på vädret, men som det ser ut nu så ska det inte regna iaf och det är väl allt jag hoppas på.

Blockparty.
Som många av er redan vet så är det en feeeet fest här på valborg som heter Blockparty och i skrivande stund har 11.300 anmält att det kommer enligt gruppen på facebook. Förra året va det ca 2000 där och det va helt galet mycket folk då festen va på en innergård på Sparta. I år är det inte bestämt vart festen ska vara ännu då det är uppgrävt på Sparta, men plats ska avslöjas 2 dagar innan Valborg, alltså imorgon :) Men vart man håller en utomhusfest med DJ och hela köret för 11.000 personer är ju frågan. Men jag litar på att arrangörerna fixar någonstans att vara och att polisen inte förstör hela festen ;)

Magproblem?
Just nu känns det som min mage har blandat ihop min matsmältning lite och skickar allt tills amma utväg. Uttrycket "Sprutlackera porslinet" har verkligen fått en bokstavlig betydelse vill jag lova. Men jag ska vara frisk tills på torsdag det har ni mitt ord på.

Spendrups eller systembolaget?
Vi hade ju beställt massa fin öl till valborg med. 2 lådor Norrlands Guld ljus. Men när jag idag ringde till systemet så fick jag reda på att min beställning inte ens fanns där. På nått sätt har den försvunnit och jag kommer med andra ord inte att få min öl. Blir man måttligt sur eller...
Så nu har jag dratt iväg ett riktigt argt mail till Spendrups som brygger Norrlands Guld och sagt både det ena och det andra om vad jag tycker om deras icke existerande leverans.

Dagens Citat:
I can only show you the door. You're the one that has to walk through it. //Morpheus






Godkännande.

Pratade med Satan för ett tag sen om Cissi och han sa att han är ju tvungen att godkänna henne. Mono har väl på sätt och vis redan gjort det, men sen enligt Johan har Mono väldigt dåligt omdömme och dette bevisas med denna bild. Behöver inte säga så mycket utan bilden talar rätt bra för sig själv. Detta säger väl allt, inte för att Jimmy är ful på nått sätt, men att slicka en raggare på raggarsträngen...


Dagens Citat:
"Jag har ju inte runkat sen jag började jobba på dagcentret, det är ju bara att köra in kuken i någon"  //Ska nog inte säga vem.

Bilder som lovat + diverse.

Paintball + fest.
Har ju lovat er lite bilder från helgen och här kommer de:

Erik och Emil(?) diskuterar nått inför paintballen

Johan ser alltid galen ut, det är inte bara för att vi precis fått leka krig.

Tobbe va feg och körde med suspensorar, vi MÄN tryckte ner en t-shirt i skrevet som max.

Anders är nöjd trots vår förlust, man kan skymta den gula färgen efter en "headshot"

Får lägga upp en bild på Maskin me och ett litet "Grattis"

Såhär slutade kvällen...mjölig som fan men sjukt kul. Sara som får pryda denna bilden.


Arbetsintervju.
Imorn ska jag på mitt livs andra arbetsintervju, för ett 4 veckors sommarjobb som truckförare i Malmö (JA jag söker jobb även i Skåne). Står att det ska ta ca en timme, va fan ska det fråga mig om i en hel timme. Jag antar att jag kommer få frågan om mina 3 bästa/sämsta egenskaper och jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska säga på Sämsta. Jag har visserligen en grej jag har velat säga i några år nu men det hänger ju sjukt mycket på om de har någon humor eller inte.
Såhär gör jag isf:



Har även sökt ett andra jobb i Malmö, även det som truckförare men det är isf hela sommaren vilket betyder att jag inte kan spendera nån tid i vbg alls vilket jag allt planerar att göra. Sen finns det väl en och annan där hemma som kanske blir lite besviken på mig om jag inte kommer hem nått. :( Och sen blir väl Cissi lite sur om jag spenderar hela sommarn i vbg så 4 veckors jobb i Malmö vore guld :)


Helvetesvecka.
Just nu har vi en ren helvetesvecka i skolan kan man lugnt säga. Vi har 4 st inlämningsupg i fysiken som ska vara klara på måndag med en rapport på VARJE med allt vad de innebär, Labbrapport på labben som vi hade igår, samt förberedelser för labben på måndag. Allt detta har vi UTÖVER vad vi gör varje vecka i fysik och matte. Kommer bli ett rent jävla helvete men "a man got to do what a man got to do" som jag brukar säga. Bara att bita ihop.


Valborg + 20km Hofman
Bara 10 dagar kvar till Valborg nu med allt vad det innebär. Tre av mina absolut bästa vänner kommer ner och hälsar på. Svåger Viktor, Kungen Johan och Quidditchmästarn Magnus samt även Timon som får följa med på ett hörn och om vi har tur så kommer även Jonte aka Cio ner från Stockholm. Kommer att bli en toppenhelg verkligen om nu vädret bara tilllåter. Ölen är beställd och bör komma till systemet nån gång i början av nästa vecka om allt går som planerat, annars blir det till att köpa annan öl men vill ha den vi beställt.

Har även bokat in oss på 20km Hofman i Varberg nu som går av stapeln den 15 maj. Blir en vandring med runt 300 andra människor på 20km in till Varberg från nån håla, och för varje km ska man dricka var sin Carlsberg Hof, så ni kan ju själva räkna ut hur vi (läs Johan) kommer att må efter en bits vandring. Det blir ungefär samma gäng i Varberg som det blir på Valborg så det kommer bli helt underbart. 2 veckors återhämtning mellan Valborg och Hofman borde räcka,

Dagens Citat:
"Har ni hembränt så kommer jag direkt" //Ida

THERE WAS A FIREFIGHT

KRIEG
"Om det är krig ni vill ha, är det krig ni skall få"...så löd det när vi utmanade Maskin i en lek på liv och död en bit utanför Lund (Löddeköping?), och krig fick vi verkligen vara med om. Blod, svett och tårar(?) fyllde några helt underbara timmar på paintballbanan en hel del smärta fick uthärdas och adrenalinet va på topp hela dagen. Tycärr efter 8 mer eller mindre jämna matcher så tog tyvärr Maskin hem segern men spelade även med en man mer än va vi gjorde i vårat lag.

Mitt vapen i första matchen satte skräck i hela motståndarlaget då det fick för sig att bli helautomatiskt och istället för att låta "pr pr pr pr pr" så lät det mer "PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR" och sen va mina kulor så gott som slut, men vilken respekt det gav på slagfältet. Med ett nytt vapen sen så gick det lite bättre i de kommande matcherna vi spelade. Dagens resulterade bara i ett blåmärke för min del, lite ont i huvudet samt ett ömmande finger efter diverse konstiga träffar.


Sittning och fester
När vi kom hem så blev det sittning på skolan, en riktigt trevlig sittning med god mat, biljard och härlig sång. När vi va klara drog vi vidare bort till Theo för en liten mellanfest. På vägen dit hittade vi en "tjock-tv" som vi släpade med hela vägen, kastade in på hans trädgård och grattade. Tv:n va måttligt uppskattad dock så vi fick bära tillbaka den igen men det va det allt värt.

Vi stannade nog bara en knapp timme innan vi drog till kämnärs för den riktiga festen. Det va lite segt i början då jag hade huvudvärk men blev snabbt riktigt kul. Mängder med folk, dansgolv, "bar" och en god stämning. Blev en rätt vild fest på sina håll men det som inte dödar.


På vägen hem mötte jag upp Cissi som kom från sin utekväll i Malmö och vi traskade sakta hem till mig för att sova.



Slappardag.
Gårdagen blev den slappaste på länge. Låg och glodde tv och tittade film större delen av dagen me Cissi, gjorde iordning lite tacos på kvällen och käkade tills vi nästan sprack men det hindrade oss inte för lite glass.

Ska lägga upp bilder men hinner inte riktigt göra det nu.


Dagens Citat:
"Nästa gång vi går på krogen, ska vi ta en eller två öl då?" //Johan Edentoft

Skadeglädje?

Fick en ganska intressant fråga i ett sms imorse när jag låg och sov som löd "Hur skadeglad får man lov att vara?".

Finns det någon gräns för hur skadeglad man får vara? Alla vet ju att skadeglädje är den sanna glädjen, att skratta åt andra olycka har alltid vart kul och kommer alltid att vara kul men kan det gå för långt? Om man tex önskar att någon dog, är det en form av skadeglädje eller är det rent och skärt hat? Skillnaden kanske är hårfin ibland, oavsett så blir ju skadeglädjen gentemot någon man tycker illa om/hatar oerhört mycket skönare. Men kan det bli för mycket? Tveksamt. Men man ska nog vara noga med att skilja på skadeglädje och hat och inte blanda ihop dessa. Den "skadeglädje" man känner när tex någon man verkligen hatar drabbas av en sjukdom eller skadar sig riktigt illa, det är ju inte något man skulle skratta åt om det hände någon i sin närhet som man tycker bra om. I det fallet handlar det nog mer om hat och elakhet än om glädje, även om skillnaden är hårfin då det är en form av glädje.


AFV (Americas Funniets Homevideos) är ju ett bra exempel på skadeglädje då nästan alla klipp handlar om folk som slår sig och folk Tycker att det är kul. Vi är elaka av natur och kommer således alltid att vara så varför ändra på det. Redan riktigt små barn skrattar ju åt folk som ramlar och slår sig och ett barns hjärna är ju inte utvecklat för att själv skaffa sig en uppfattning om sin humor utan skrattar åt sådant som naturligt är kul...med andra ord skadeglädje.

Det finns en japansk studie som visar att samma del i hjärnan aktiveras när vi känner skadeglädje som när vi fär njutning av tex god mat, närkontakt eller sex, så varför skulle detta vara något dåligt?


Dagens Citat:
Den som först tar till våld visar att han inte har fler argument.

Besök på baksidan.

Filmkväll
Igår blev det nån form av filmkväll/3-mannasupning hemma hos Jakob där även Anton befann sig. Eftersom vi bara va killar så va de ju manliga filmer som stod på menyn vilket resulterade i Rambo - First blood part 2 samt en film som inte riktigt föll mig i smaken, Conan. Visst att filmen kan vara dåliga men denna va nästan tragisk ändå fick jag inte somna då Jakob konstant skulle hålla mig vaken för att visa saker. Meningen "det görs inte filmer på detta sättet längre" tror jag sades ett hundratal gånger igår kväll.
Slaggade på Jakobs golv, något som jag idag fick ångra då jag vaknade vid 7 imorse av att jag har brutalus huvudvärkus och det faktum att någon försöker borra sönder hela huset från utsidan med nån stor slagborrmaskin gjorde inte saken bättre. Drog mig till slut hem igen och är nu äntligen människa. :D


Besöket :)
Satte mig nyss på baksidan för att avnjuta en Piggelin i den sköna vädret och vem kom inte och hälsade på om inte Theo och hans nya vän taxen (Max?). Riktigt trevligt med lite sällskap där på baksidan men Theo va inget vidare fan av Piggelin direkt utan spottade ut biten jag gav honom, tror han är mer in to vaniljglass.

Theo med sin nya vän Max (tror jag).

Där jag bor gillar man att koppla vattenslang.

Piggelin i solen, även om det är skugga just där jag tagit bilden.


Diverse fester.
Det blir ju en del festande här nere med även om jag personligen tar det ganska lugnt. Vi va på föreläsning om alkohol i samband med att vi ska vara faddrar nästa läsår. Fick lära oss att majoriteten av alla studenter dricker mer nu än va de gjorde innan det började plugga. Detta gäller dock INTE mig faktiskt, jag drack betydligt med i Vänersborg än vad jag gör nu måste jag säga, vilket känns ganska skönt samtidigt som jag saknar det. Men det är nog inte själva festandet jag saknar utan festandet med mina närmaste vänner. Men men är jag hemma i sommar så, och snart är det Valborg med och även 20km Hofman är på ingång.
Tänkte jag skulle slänga upp lite bilder från vårt festande här nere, ni som kommer med på lite bilder får leva med det :P

"Den här bilden kommer fan inte upp på Facebook Miriam"

Kallsongsupning är något vi tagit med oss från Vänersborg och infört här nere.

Hårding...njaaaa!!!!

Om någon vet varför Jonas gråter så säg gärna till.

Såhär som mina och Miriams knogar ut dagen efter husfesten i K-huset på Delphi.

Jonas arm såg ut att ha fått sig en smäll med.

Dagens citat:
"Det görs inga filmer på det här sättet längre" //Jakob om sättet som filmer gjordes på förr...typ Rambo.



Världens gladaste skidåkare.

Ungefär så känner jag mig när jag åker skidor. Adrenalinet pumpar runt i hela kroppen och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Pappa har alltid undrat vart jag lärt mig åka skidor som jag gör och hur jag faktiskt Kan åka som jag gör, inte många som åker baklänges ner för backarna i full fart. Mitt svar har alltid vart "för att det är roligt", har man roligt så går det att göra precis vad man känner för. Man ska inte leta svårigheter i åkningen utan leta upp det som är kul och ge sig fan på att det går. Visst har man kört omkull, fått lite hjärnskakningar, ömmande leder, blåmärken, tappat andan och haft sina näradödenupplevelser men den glädje jag får ut av att åka väger upp all smärta som det get mig genom åren.

Satan upptäckte ett ärr jag har på näsan som jag inte sett innan, har förmodligen fått det när jag körde omkull i offpisten första dagen i st, Anton säsongen 2008/2009 då jag knäade mig själv i ansiktet och fick ett jack i näsan. :D


(ni får ursäkta den icke existerande rakningen)


Kaj, Världens gladaste skidåkare.

Rakt på sak.

Hjelte länkade denna förut på facebook och jag är bara tvungen att sprida den vidare. Otroligt djupt svar han ger reportern.

Fan.

Kom nu på att min "logga" som jag har på bloggen låg på Landslid's server vilket betyder att den inte längre syns på min blogg då Landslide.nu har lagt ner så jag ska försöka ta mig tid att piffa upp bloggen snart. Är det någon som är bra på det och vill hjälpa till så hojta gärna till :)

"tentaplugg"

Tentaplugg
Har tentapluggat i stort sett varje dag en hel vecka nu, och senaste dagarna har det blivit en hel del med Johan och Anders. Idag va de linalg som skrevs på svarta tavlan då vi har tenta imorn, vet inte alls hur det kommer gå faktiskt då det är en rätt skum kurs. Hade även Endim i tisdags, en rätt ok kurs men så kom självklart en jävulstenta, vad annars. JÄVLA ARCTAN...säger jag bara.

Särskrivningar
Verkar inte riktigt som alla ens la märke till mina fina, medvetna, särskrivningar i min senaste uppdatering. De som dock snappade upp det verkade må riktigt dåligt av det, och ni är inte ensamma. Jag mådde riktigt dåligt när jag skrev det och känns som jag blev lite skadad av det. Nu letar jag särskrivningar (Google Chrome vill stava det sär skrivningar) överallt, och facebook är ju absolut bästa stället att hitta dem på. Jag ska inte nämna några namn men ska snart göra ett till inlägg som är en liten parodi på en annan person. Hoppas bara inte hon läser detta för risken är att personen i fråga tar ganska illa upp...men ärlighet lönar sig ofta i längden.


Kino
Imorn ska jag och Cissi på bio borta på Mejeriet där syrran jobbar. Tyvärr kan vi inte välja film då det bara går en film imorgon men det ska bli riktigt roligt faktiskt och förhoppningsvis är filmen bra med. Nu va det ett tag sen jag träffade syrran riktigt me så det ska bli roligt även om hon kanske inte riktigt har så mycket tid då hon faktiskt jobbar.


Dagens citat:
"Man ska testa på allt en gång i livet, utom att slå ihjäl någon som är oskylldig"


Ibland saknar man allt gamla Vargön. Björkås trappor, Bokskogen, Granåsskolans tak,
ICA Älgen, Bernt i Boa, lukten från Alloys och Holmen, Utsikten, Nordkroken etc etc.


Endim.

Tenta B1 på Endim imorgon, önska mig lycka till.

Sär skrivning.

Tenta plugg.
Har börjat plugga lite nu in för om tentan på tisdag. Blir endimen som kommer i första hand nu så får jag plugga linalg sen till på fredag. Känns ändå som att det går hyfsat faktiskt så kanske klarar B1:an denna gången, jag hoppas verkligen det iaf. Anders, Johan och jag tog och körde lite ex tentor på svarta tavlan, körde igenom tentan som vi hade senast och nu helt plötsligt kändes den inte så svår längre. Vi får väl se på tisdag helt enkelt, ni får lova att hålla tummarna för mig.


Hem resan.
Har ju vart och hälsat på hemma i Vänersborg en sväng som de flesta märkte. Landade i Vänersborg på lördag och bjöd hem Viktor på en bit god mat, några öl och upp värmning inför Back Stage. Väl på buss hålls platsen mött vi upp Anna, Sofia och Sofia och till säll skap med dem till Back Stage. Blev några stark öl och även en shot direkt när vi kom in, även en fin G T fick plats i magen innan vi skulle bege oss hem åt.
Viktors lya stod på schemat med gitarr spel och lite bra musik innan jag somnade på soffan, Hultman på soff kanten och Viktor och Anna i sängen. En riktigt trevlig kväll, tack gott folk.

Hade fullt upp hela tiden när jag va hemma, hälsade på mycket folk, sprang runt med jobb ansökningar, tittade när hannes spelade volly boll, lite ölning, film och familje middag. Kände mig lite bort glömd av en del där hemma, men jag kommer ju kanske hem till sommaren om jag nu får nått sommar jobb. Annars kan jag ju lika gärna stanna här i Lund en stor del av min lediga tid. Har ju ändå lite folk här nere med som vill ha mig kvar i denna sommar stad.


Lund igen.
Men nu sagt så är jag i Lund igen och hade en skit mysig kväll med Cissi i fredags, bästa kvällen på oerhört länge verkligen, stort tack till dig. Igår blev det lite film tittande med Mono efter en hel del pillande med dvdn i köket gav vi upp och kollade på datorn istället. I tors va Linnea här en sväng och hälsade på, blev inte super länge men nån öl och lite folk, riktigt trevligt det med faktiskt.


Dagens Citat:
"Det värsta är att jag tänder på att skära varandra när man har sex"  //Cissi har lite svårt att ut trycka sig rätt.



Drömde om PEW PEW inatt :( Saknar honom extremt mycket, speciellt nu när det är vår på in gång.



R.I.P samt nyklippt.

Nyklippt.
Först och främst ett jättestort tack till Johanna som tog sig tid och klippte mig här om dan när jag va hemma i Vänersborg. Riktigt nöjd måste jag säga även om nu inte Satan fick helt som han ville. Men får väl se, det har ju blivit kortare och kortare varje gång nu. Men Cissis "Du rakar fan INTE av dig håret" hade kanske lite inverkan på mig. Ska ta och lägga upp ett kort så fort jag fixat ett bra.


R.I.P
Det är inte så farligt som det låter. Några av er har säkert lagt märke till att det står Landslide på min logga på bloggen. Landslide är ett forum som startades upp ev en grupp som bröt sig loss från www.exet.nu då det spårade ur pga idiotiska mods och admins. Har haft några riktigt trevliga år på Landslide, men igår lades forumet tyvärr ned för gott. Får väl se om om jag går tillbaka till Exet eller om det möjligen är dags att på riktigt sätta sig in i Flashback, det återstår att se.


R.I.P 2 samt comback
En av de få bloggar jag följer lades ned för ett par dagar sen, Vesslan på metro för er som brukar följa den. Grov karikatyr, ironi och sarkasm mot världen och allt runtomkring. Blev riktigt besviken när jag såg att den inte fanns kvar, men så idag märkte jag att den startat upp på nytt så gör er själva en tjänst och besök http://vesslan.com/ ni kommer inte ångre er, om ni nu inte är extremt känsliga.


Tentaplugg och mys.
Blivit lite tentaplugg till B1:an idag med Thea, Sara samt en tjomme som jag aldrig sett innan men riktigt rolig typ. Fick inte extremt mycket gjort men lärde mig binomialsatsen iaf så nu kan jag den ändå hyffsat. Men det är iaf en 5-6 kap kvar att trycka in innan tisdag då tentan fan ska nailas...hoppas jag. Sen blir det Linalg på fredag med.
Efter tentan åkte jag hem och mötte upp Cissi, lagade lite god mat, åt godis och kollade film i allrummet. Tråkigt att hon va tvungen att åka hem bara, men vi ses väl kanske imorgon med.


Dagens Citat:
"My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others"  //Patrick Bateman (American Psycho)

RSS 2.0