Pentax K-7 vs Canon 50D

Har länge funderat på att skaffa en systemkamera och nu ska det faktiskt bli av. Tanken va att jag skulle göra det redan för 2.5 år sen när jag köpte min förra kamera men det blev en "superzoom" istället vilket passade utmärkt mellan bergen.

För att kunna använda den maximalt i skidbacken så verkar det som en vädertätad kamera passar bäst och har fastnat för två olika kameror även om det är i dyraste laget.

Pentax K-7

Fördelar:

Oerhört robust och stabilt hus.
Ganska liten för sin höga kvalitet på huset.
Man betalar inte massa extra pengar gör märket.
Vädertätade kitobjektiv.
AF i huset.
Filmning i HD
Stort paket me minne, väska, blixt och UV-filter på Cyberphoto.se

Nackdelar.
Lite ljudligare pga AF i huset.
Sämre utbud av objektiv och tillbehöver
För litet hus???





Canons EOS 50D

Fördelar:

Större utbud av objektiv
Fler objektiv på beg-marknaden
Snabbare AF (dock måste detta ges av objektivet vilket lätt kan bli dyrt)
Högre ISO

Nackdelar:
Kitobjektiven är inte vädertätade, direkt här förlorar man anvädningen för vädertätning.
Riktigt dyra vädertätade objektiv
Ingen filmfunktion
Ryktas om sämre vädertätning


.

Ibland får man sån där härlig skrattattack så att man nästan sätter i halsen och bara tycker folk är för pinsamma och vill gömma sig under nått. Ska se om denna bilden kan visa ungefär hur man reagerar ;D


Grattis Aftonhoran.

Aftonbladet måste vara den bästa nyhetskälla vi har här i vårt avlånga land.



Faktarutan ger oerhört mycket mer information än va texten gjorde tycker jag. Va tvungen att markera lite, kul att de bara kopierat och klistrat in. "Fakta om LoveParade"-My ass. Att det inte ens tar sig tid att googla på 2 min och hitta lite fakta om vad de faktiskt är för festival. Men man kan inte begära så mycket av sveriges största dagstidning.

Trött påt

Är ganska irriterad just nu samtidigt som jag skrattar åt skiten. Rätt trött på folk som tror att de kan bete sig hur som helst och att andra som det går ut över inte lägger märke till nått, som om man vore helt hjärndöd. Saker är ganska enkla att genomskåda många gånger och man blir trött på hur en del kommer med otroligt löjliga bortförklaringar och ursäkter. Ibland tror man till och med att peroner i fråga driver med en.

Dagens Citat:

- "Vad Fan ska jag kolla på?"
//Syllan undrar vad det är han ska kolla på efter att det krånglat lite på jobbet.

Lundabesöket

Va nere i Lund förra ledigheten och hälsade på Cissi en sväng. Fick några riktigt mysiga dagar där nere ihop med en hel del mys och bus.
Fredagen spenderade vi i Malmö för att kolla på rugby, äta god mat och senare på kvällen avsluta med bio. Tyvärr gick det inte så bra i de matcherna vi såg även om det faktiskt spelade riktigt bra i båda de två vi såg.


Även Thea och syrran va med oss där nere även om Thea kom lite sent och hade svårt att hitta i Malmö, hon har ju bara bott där hela sitt liv om jag förstått saken rätt. Inte lätt alla gånger ;)
När vi ändå va nere i Lund (Malmö) så passade vi på att dricka några kalla öl på allmän plats.


Vi diskuterade varför många av spelarna hade nån form av cykelbyxor under sina extremt korta shorts. Efter att ha kikat igenom bilderna jag tog kom jag fram till att detta måste vara anledningen


På väg från rugbyn så stannade vi och kikade lite på kanotpolo. Detta är en helt ny sport för mig och kan ses som en blandning av vattenpolo, kanot och rugby. Man får tacklas och knuffas men inte slåss me paddlarna, så sporten är ganska våldsam och det är många som snurrar ett varv under vattnet titt som tätt. Ganska kul att kolla på en stund men blev lätt långtråkigt tyvärr.


Att hitta en restaurang som passade mig och Cissi va inte det enklaste, kändes som vi gick genom halva Malmö, satte oss på en som verkade okey men där de knappt hade någon mat alls. Vi tog oss en öl och traskade sen istället tvärs över torget och satte oss och käkade thaimat. Brukar inte vara så mycket för de men det var riktigt gott. Cissis förätt tog ganska lång tid att få in då de glömde av den men när hon väl fick den fick hon mer än tillräckligt. Vi orkade knappt någon huvudrätt alls men hade en mysig kväll.

Kvällen avslutades på bio och vi kikade på Knight and Day. Hade inga direkta förväntningar på filmen men den va faktiskt helt klart sevärd. Brevid oss satt ett par där kvinnan tittade väldigt underligt på oss titt som tätt, vet inte va det va med henne eller om hon bara hade nått i ögat och tix så hon vände sig om hela tiden.

Filmkväll.


Filmkväll.
Snart bär det av till Viktor "vicky-lösfot" Anderson för en filmkväll och möjligen en öl eller två. Ska bli riktigt gött då jag verkligen sett fram emot en filmkväll. Alla är ju som helst galna när man föreslår film på sommarn. "Nej, men det är ju så bra väder, vi kan ju inte sitta inne", "Vill inte se på film på sommarn", etc etc. Jag älskar att se på film oavsett tid på året, måste man vara utomhus varje kväll för att det är fint väder? 
Nu är det molnigt så nu kan man inte ha vädret som ursäkt, så nu slår vi till.

Lund.
Nu är det inte många dagar kvar tills jag drar till Lund. Ska bli helt jävla underbart att åka ner faktiskt då jag saknar Cissi nått helt fruktansvärt. Kommer bli 5 riktigt sköna dagar då vi bara kan koppla av och ha de gött. Ska nog göra ett besök ner till Malmö och kika när Magnus & co ska spela 7-manna SM i rugby. Kommer bli en heldag i Malmö med middag på restaurang, Bio och sen kanske några goda öl på nån mysig pub innan vi beger oss hem för natten.

Skrev mitt första handskrivna brev igår med på första gången på många år. Senast måste vart när jag och Sophie va brevvänner då hon bodde i Dalarna om jag inte minns helt fel och det va allt några år sen nu. Hoppas brevet lir uppskattat :D

Naughty Bear

Jag MÅSTE fixa detta spelet på ett eller annat sätt. Kanske år bli ett PS3 eller Xbox 360 efter sommarn.




.


Lögner...

"Lögner kanske kan få dig att komma framåt, men du kommer aldrig att kunna gå tillbaka"

Känner att detta speglar ganska mycket just nu, börjar bli förbannat jävla trött på lögner och skitsnack.

Totte ger järnet!

Totte ger järnet. Underbar saga.


Im in love...

Idag va Magnus, Johanna och jag iväg till gbg för att för en gångs skull provkör lite mini coopers. Efter lite kikande satte vi oss i en Mini Cooper Clubman D (diesel) och körde en sväng. Den satt som klistrad på vägen och va verkligen en fröjd att köra, riktigt jävla härlig. Den helsvarta färgen och detaljerna, inkl fälgar, föll mig inte riktigt i smaken. Hade hellre sett annan färg på fälgarna och lite vita/kromade delar, kanske även stripes då bilen såg ganska naken och tråkig ut som helsvart.





Efter en stund åkte vi till affären och bytta bil, denna gången blev det en Mini Cooper S (R56). Och jävlar, jag va kär efter bara några hundra meter. Turbon gick riktigt härligt och man trycktes bak i stolarna, ljudet va verkligen inte att klaga på och tryckte man in "sportknappen" mullrade det på riktigt bra i motorn vill jag lova.





Bilar som vi dock bara kikade på men aldrig körde.




Jag är ledsen Cissi men det kommer att bli en Mini Cooper S sen när jag har råd om några år, hur mycket du än hatar dem. Det är mycket pengar, men vill man åka med stil så kostar det, och det kommer vara värt varenda krona.

När vi ändå var i gbg så tog jag och magnus två öl och gjorde även en liten snabb shopping i en av gbgs absolut roligaste affärer ;)


Årets simning.

Stugan.
Har gjort den årliga simturen från våran stuga bort till totten. Simmade ihop med mina två syskon samt mina två kusiner Lisa och Erik. Turen tog ganska exakt 44 min och är på 1.5km fågelvägen och vi simmade längst med kanten så det blev ca 1.6 km enligt mätning. Erik som ska simma vansbro simmade även tillbaka men jag får nog träna lite mer innan jag gör det.


Va riktigt skönt att va uppe i stugan även om det bara blev en dag. Få komma upp och helt och hållet koppla av lite, bada, dra några golfbollar ut i sjön och bara slappa. Utmanade även min bror på badminton där uppe och jag måste säga att han blivit duktig. 2-1 i set, 3 otroligt jämna set blev det, men jag SKA ta honom. Får lira lite på onsdagar i sommar och ge honom en match sen.

Mini Cooper
Imorn är det planerat att vi ska dra ner till Göteborg och kika på lite Mini Coopers och även provköra. Detta är något som jag velat göra riktigt länge och hoppas verkligen att det blir av nu, kommer bli sjukt roligt iaf. En Mini Cooper är något som jag SKA skaffa mig förr eller senare, hur mycket Cissi än hatar dem. Små söta, snabba och roliga bilar är jag lite svag för ;)

Tyskland.
Den 28e juli är nu preliminärt bokat för Tyskland och shopping. Då har andra lönen kommit in så ska nog kunna fylla upp mitt studentrum ganska bra, men får nog flytta ut min extramadrass om jag ska ha plats för allt under sängen då jag inte har plats någon annan stans.


Dagens Citat:
Att kyssas är som att dricka te ur sil, man får aldrig nog.
//Kinesiskt ordspråk.

(bilder kommer)

Dont fear the reaper.

Är bara tvungen att posta denna cover på Blue Öyster Cults låt Dont fear the reaper. Sjukt bra cover verkligen, hör till en av de bättre jag hört faktiskt.


Vm-tipset, Alloys, Cissi..mm.

som vanligt har jag vart dålig på att skriva och tänker inte be om ursäkt då det kommer vara såhär i sommar.

Vm-tipset.
Kom faktiskt 2a här vilket inbringade 300kr, inte mycket men alltid något så hoppas du är nojd nu Cissi. Har ju lovat att det skulle bli nått om jag vann haha. Nu är det bara slutspelet klart och äntligen börjar det bli lite bra matcher faktiskt. Riktigt underhållande har det varit sista matcherna och mer blir de. I skrivande stund, står det 1-1 mellan Holland och Brasilien i vilken match jag hejjar på Holland.

Alloys.
Har ju börjat jobba nu med och jag trivs riktigt bra. Alloys är alltid Alloys och med skiftet som jag är på och folket som är där så har vi riktigt jävla skoj faktiskt. Skratt som får en att ha ont i magen nästan varje dag, speciellt på nätterna när man är lite övertrött. Visst är det jobbigt ibland men för det mesta ganska lugnt och skönt om allt går som det ska.

Cissi.
Har snart vart ifrån min kära Cissi i en månad nu, men har bokat in en resa ner till Lund 14-18 Juli så fort hon kommer hem från Italien dit hon åkte imorse. Saknar henne sjukt mycket vilket är rätt jobbigt, samtidigt som det är lite mysigt att sakna någon. Sen hoppas jag hon kommer upp till stugfesten den 7e augusti.

Stugfesten.
Har börjat mecka lite inför festen nu me och datumet är spikat till den 7e augusti. Det blir samma dag som Hoffmeastro (stavning) spelar på VBG-festivalen Jag tvingar självklart ingen att komma men blir riktigt glad för de som kommer. Ser ut som vi blir ett rätt stort och gött gäng faktiskt så jag hoppas på en bra repris på förra året med mycket bad, öl och solsken. Sängplatser finns till de flesta men bra om man tar med sig eget liggunderlag ifall ifall. Tror vi har en 10-12 sängplatser om inte mer och alla får självklart sova över då det är en bit in till stan.

Tyskland.
Funderar på att dra en resa till Tyskland nu i sommar med och inhandla lite proviant inför hösten. Verkar som jag kan låna mor och fars bil ner så nu kanske vi kan koppla på ett släp och faktiskt lasta lite...

Sanden.
Tog en kall öl på balkongen igår medans jag väntade på Jonas innan vi drog ner till sanden. Låg och solade, spelade fotboll och tog ett snabbt men skönt dopp i hamnen. Medverkande va: Jonas, Tim, Hanna, Hanna, Jocke, Dejn och Rebecka.

Lite bilder från dagen:


Jocke och jonas

Jocke med sin flickvän Rebecka


Hanna


Tjockis-Jonas som han numera kallas av sin mor, Hanna som blivit zombie och Tim


Kall och go öl som kittlar i halsen.



Dagens Citat:
"Det här är fan midsommar"


RSS 2.0