4 år vs ett liv?

Ibland blir man riktigt trött på svenska rättsväsendet. I somras blev en 12-årig flicka våldtagen i en trappuppgång av en, för henne, okänd man. En månad senare grips Rocco Jensen med hjälp av DNA-spår som hittats på flickans kläder, som bara för ca ett år sen släpptes fri efter att ha avtjänat 2/3 av sitt livstidsstraff för mord på sin tidigare flickvän. Det som förbryllar mig lite är att under utslussningsperioden så greps Rocco för brott mot knivlagen och även för narkotikabrott men ändå så släpptes han fri och nu har en 12-årig flicka blivit våldtagen.

Idag fick Rocco sitt straff...4 års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Vad är det för j*vla straff egentligen. Han borde ju dömmas till betydligt hårdare straff och även sitta av den 1/3 av sitt tidigare straff som är kvar då han uppenbarligen inte ska vara ute i det fria. Vissa människor bör verkligen inte vara bland folk.

Artikel

Snö

Det är väl inte direkt någon hemlighet att en annan älskar snö och kyla mer än alla andra väderförhållanden. När många svär över mörkret och kylan hoppar man själv av glädje när det vita guldet kommer (Inga missförstånd nu Sebbe). Snö betyder ju att man kan åka skidor, om än kanske inte just i Skåne i någon större utsträckning. Själv är man ju uppvuxen inte långt från en skidbacke, en brant sådan som tyvärr lades ner efter några tappra år när jag va liten. Men dessa år va tillräckligt för att jag skulle få mersmak för utförsökning och sen spenderade 7 månader totalt i st.Anton och bland annat Jocke och delvis min gamla granne Björn.

Det negativa med att plugga är ju att det inte blir mycket tid över för åkning, och inte heller har man något Sportlov. Jag hade mer än gärna lagt min röst på en vecka kortare sommarlov för ett sportlov där man kan stoppa ner fötterna i ett par stenhårda pjux och kasta sig ut i pudret eller en stenhård pist och få känna lite fart under fötterna. Men men nu får man väl istället kämpa vidare så man nångång kan tjäna lite cash och dra på heli-skiing i Canada/USA. Har lovat Björn att vi ska dra dit nån vecka och lägga 35-40,000kr på hellikopterturer varje dag till topparna ;)




Får nu nöjd mig med att lyssna på Sportlovs 2 klassiska album, Snöbollskrieg och Offerblod i vallbod.

Ett litet utdrag som är gammalt för många läsare men nytt för de nya =)


Sportlov - Snöbollskrieg.

Bakom höga murar i vårt fort av snö
På sportlovets allra första dag
Beslutsamma händer kramar snö till is
Dödliga bollar genom luften far

Cyklister ligger fallna till marken
I tystnaden ekar våra skratt
Gatlyktans ljus är utslocknat
Vi pangar rutor och slår av varenda hatt

I snölyktans sken så smider vi planer
Med svarta thermobyxor, varm choklad och bananer
Död och förintelse kantar vår stig
En mardröm som skapats av snöbollskrieg!

Med istappar vi skär upp våra armar
I skaren vi pissar pentagram
Stoppar snö innanför tröjan på barnen
Med lyftad snöboll vi tåga fram

Ingen dödlig må stoppa vår framfart
Blint apokalyptiskt raseri
Bered dig att dö för våra vapen
Stenhård snöboll med grus inuti

I snölyktans sken skändar vi gravar
Med varmkorv, festis, skidor och stavar
Trots evig tjäle vi gräver upp lik
Och krossar alla kyrkfönster...
SNÖBOLLSKRIEG!

Nyår.

Nyår är ju något som är bland det mest hypade vi har varje år, tillsammans med midsommar. Nyår förra året va faktiskt riktigt lugnt och skönt pga att vi skulle upp tidigt dagen där på och åka till alperna. Det blev tacos hos mig med Cissi och folket som skulle med på resan, några öl och knappt en bakfylla 1 jan. Har tänkt fira nyår i Lund även i år men frågan är vad man ska göra?

En tanke är väl Af-borgen, käka 4-rätters och ha riktigt kul där med Cissi och goda vänner. Är ett gäng som ska dit så är lite sugen, får prata med Chefen sen när hon kommer hem. Vi har ju även den lilla katten att ta hand om nu så kan ju inte vara allt för långt borta då vi bör kolla till henne så hon inte får panik av allt smällande, men katter brukar ju klara det lite bättre än hundar. Om man tänker på hur Sally klarade fyrverkerier så kan nog Honeydew klara det utan några som helst problem.

Politisk korrekt.
Fick en väldigt fin komplimang igår av en nolla. Hon sa att jag va väldigt Icke politiskt korrekt, något som jag tar som en komplimang helt klart. Vem vill gå runt och vara PK och tråkig.


Dagens Citat:

"Psykopaten har inga brister enligt sej själv - och skulle han ha några, så är det någon annans fel."

SJ, Skånetrafiken, SL och all annan kommunaltrafik.

Nu närmar vi oss vinter och det kommer väl inte som en överraskning att vinter i Sverige för det mesta även innebär snöfall och kyla. Konstigt nog verkar inte folk ha insett detta, eller snarare det verkar som om de inte ska påverkas av det. Minsta lilla försening i tågtrafiken eller en inställd buss och hela deras värld börjar falla sönder och det ska klagas till höger och vänster.

Folk verkar förvänta sig att bara för att man åker kommunalt så kommer färdmedlet man färdas i åka som i en bubbla där det inte finns snö, is och kyla. Inget kommer att påverka detta fenomenala bygge och OM det mot förmodan skulle göra det så är det självklart företages fel. Det har aldrig slagit dessa människor om att snö faktiskt påverkar trafiken och att man kanske skulle försöka ta ett tidigare tåg eller två.

Jag kan ju lova att om dessa människor istället hade tagit sin egna bil så hade man åkt i god tid för att man VET att det inte går lika fort att köra i snö, men detta påverkar ju självklart inte en buss. En buss är lite som att åka en pansarvagn i 120km/h utan någon som helst trafik. Om nu denna människans bil hade fastnat i snön så är det sällan biltillverkarens fel, men det är alltid bussbolagets fel om bussen blir försenad pga snö.

Snälla människor i vårt vackra (snart) snötäckta land, ta och tänk till lite innan ni beger er ut i trafiken, oavsett vad ni ska åka. Ha lite översikt med att snö faktiskt påverkar trafiken och det är inte alltid något man kan göra något åt. Bussar kommer att köra fast, flyg kommer att bli försenade pga isbildning på vingarna och snö på flygfälten, tåg kommer inte alltid att komma i tid pga is och skit på spåren och kanske även för att någon tattare har förstört järnvägen för lite metall.

Dagens Citat:

The way you have a sense of God, I have a sense of snow

My eye.

Tänker börja skriva och låtsas som ingenting, som att jag inte haft ett "uppehåll" på sådär 6 månader.

Hur som, efter att vi igår hade lagat mat inför julgillet och festat runt lite då vi skulle tömma spritskåpet på onödig skit så skulle jag och Cissi gå och lägga oss. Oturligt nog så råkade hon i mörkret peta mig i ögat med sin nagel. Gjorde ruggigt ont men gick snabbt över och jag somnade, vaknade mitt i natten med en outhärlig smärta. Blev inte mycket sömn inatt och har haft ett rinnande öga sen inatt.

Tog nyss en fin liten bild:


Riktigt synd att detta händer just nu då vi ikväll har julgille och skulle jobbat och haft kul hela kvällen men får istället stanna hemma och äta pizza. Inte för att pizza inte är gott men inte mycket som går upp mot julmat. Blev ingen vårdcentral idag då det kändes bättre innan men har blivit värre nu på kvällen, så imorgon får det bli vårdcentralen om jag inte är bättre.

Min älskling har skadat sig lite hon med, men ska inte gå in på detaljer där men det gör ont att se henne ha ont. Hoppas vi båda blir friska snart så man kan återgå till en normal vardag, är ju bra att kunna se något när man ska plugga ;)

Katt.

Tror väl inte så många har missat att vi skaffat oss en liten katt här i Lund, men tänkte jag skulle nämna det iaf bara.

Nu orkar jag inte fokusera ögonen på skärmen längre så får bli mer uppdatering imorgon. Over and out.

Dagens Citat:

Nice from far, but far from nice.


(Uttryck som passar in på många människor där första intrycket på håll är bra men när man väl närmar sig en person både avståndsmässigt och mentalt så är människan i fråga inte så snygg längre.

RSS 2.0