Vänersborg

Är ju nu i Vänersborg för att tillbringa julen här, även om vi firar den i stugan visserligen. Kommer inte bli så mycket uppdateringar med bilder så länge jag är i Vänersborg tyvärr. För det första har jag glömt laddaren till kameran så jag har bara det batteriet som sitter i nu och för det andra så har jag glömt sladden så jag kan inte föra över några bilder om jag inte lägger in dem via hannes laptop vilket jag inte kommer orka göra.

Imorn funderar vi på att dra och bemästra slalombacken i vargön med pulkor och allt vad vi kan komma över. Får se hur det blir med den saken då det verkar som vi saknar saker att åka på. Kommer med uppdatering om hur det gick sen....den är satans brant.

Snowman

Detta är nog en av de absolut bästa jullåtarna som finns även om låten i sig inte alls handlar om julen. Ganska gammal men riktigt jävla bra och stämningsfull. Den väcker ganska mycket minnen och mina "äldre" läsare bör iaf känna till klippet tycker jag.


Vargjakten.

Snart är den årliga jakten på varg igång igen och hur den bedrivs i Sverige är nästan pinsamt. Istället för att ta in kunnigt folk som gör detta och skjuter av så många vargar som "behövs"(?), så får i stort sett vilken jägare som helst med licens vara med och skjuta. Förra året var det totalt 12.000 jägare i jakten på 27 vargar och redan efter första dagen hade det skjutits fler vargar i Dalarna än vad som va tillåtet. Totalt skjöts 22 vargar första dygnet ganska okontrollerat.

Det va ju inte mer än två veckor sen som en jägare råkade skjuta ihjäl en skidåkare och strax efteråt så skjöt en annan jägare in en kula i ett hus av misstag som nästan träffade en pojke. Dessa jägare ska vi ha ut i skogen som ska skjuta varg och det skulle inte förvåna mig om det skjuter ihjäl en och annan hund för att det "såg ut som en varg".

Ne, ska man nu bedriva jakt på varg så se för fan till att det är vettigt folk som gör det, som har koll med varann så inte för många vargar skjuts. Jakten är ju till för att förhindra inavel men för att klara det så bör man ha ganska bra koll på Vilka vargar man skjuter och inte bara knäppa några st. Jag är glad att jag inte jobbar på länsstyrelsen som måste ta emot samtal från jägarna om hur det går och meddela det till alla andra jägare (som uppenbarligen inte fungerar eftersom det skjuts för många).

Nu ska jag försöka piggna till och få i mig lite frukost och plugga.

Lampjävel,

Vet inte riktigt vad bilden ska symbolisera eller något, men jag gillar den.

 

 

Blev visst några stycken, men man får aldrig nog av Stenmark faktiskt.

Förkylning from hell.

Har sådär lagom 2 dagar innan sista tentan åkt på en redig förkylning. Känner mig helt slö i kroppen och att det är snöstorm ute gör inte saken bättre när man vill ta sig till skolan. Blir till att plugga hemma idag och hoppas på bättre väder imorgon. Tentan igår gick hyffsat och det känns som den satt iaf även om den va mycket svårare än jag hade hoppats på och stundtals förbannat klurig faktiskt. Satt 4 tim och klurade tills jag gav upp och lämnade in, men då hade jag ändå svarat på de flesta uppgfiter så jag är väl ändå nöjd.

Sitter och har lite beslutsångest över om jag ska ta med mig skidkläder hem över julen ifall man skulle få för sig att vilja åka lite någon dag i Åmål eller något. Och sen är frågan om man ska ta med sig det sista paret skidor ner till skåneland, vill ju ha med mig båda ner till Österrike sen...

Nu blir det lite matlagning iaf. Ba Hoooj

Dagens Citat:
"Man kan kasta in en tvättmaskin mellan benen på henne."

Sömnlös...på morgonen.

Sömnlös.
Gick och la mig strax innan kl 12 igår vilket kändes riktigt gött då jag va trött som få. Tyvärr vaknade jag på morgonen runt halv 5 och kunde inte somna om, när jag gick ut och tog lite vatten så gissa vem som låg och sov på soffan om inte Oscar. 06.35 vaknade han, satte på tvättmaskinen(?) och gick och lade sig. Bestämde mig ganska snabbt där att det inte va någon idé att ens försöka somna om så nu sitter jag här istället. Ska ta och sätta på mig lite kläder och stänga av tvättmaskinen som Oscar satte på då det låter ganska mycket in till mitt rum ohc jag tycker INTE det är ok att dra igång tvättmaskinen denna tiden.

Snart blir det att dra tilll skolan och kötta det sista innan tentan som jag verkligen hoppas sitter idag. Hade vart så jävla skönt att sätta den och sen digin på lördag så har man ju poängen för denna terminen ganska säkrade iaf.

Bostadsbidrag.
Fick brev igår från försäkringskassan angående bostadsbidrag. Just nu får jag 100kr/mån vilket känns som på tok för lite MEN jag vågar fan inte kräva mer så jag inte vill bli återbetalningsskylldig. Jag skulle visserligen kunna kräva 99kr /mån mer i bidrag utan att riskea att bli återbetalningsskylldig då man bara måste betala tillbaka om beloppet överskrider 1200kr per år som man fått för mycket, men orka bråka. Skulle jag nu få ett extrajobb kommande år som det lutar lite åt så dras ju bidraget åt ännu mer så jag skiter i det nu. 100 kr är alltid 100 kr.

Dagens citat:
"...det är alltid med dig man blir som mest dyng med!" //Emelie.

Vet om inte om jag ska ta det där som en komplimang, men hon påstod iaf att det va något bra.

Ta igen sömnen inför tentan.

Funderar på att gå och lägga mig redan faktiskt för Satan i gatan vad jag är trött. Somnade ju sjukt sent inatt och upp "tidigt" för att plugga sen. Imorgon är det eftermiddagstenta som tur är så den börjar ju först kl 14 men ska försöka ta mig in tidigare så jag kan plugga lite det sista innan tentan. Är sjukt sugen på att se på PH med men Cissi verkar inte va online eller något så blir väl inget PH ikväll om jag ska sova snart :(

Tentan imorgon kan verkligen gå hur som helst. En del extentor är skitenkla och man sätter lätt en 4a medans en del andra inte finns en janne att man skulle klara. Ska bli kul att skriva den imorgon iaf även om jag är lite nervös och sen på lördag är det bara digin kvar. Sen får man lite vila innan nästa period drar igång vilket verkligen behövs.

Måste fixa julklappar med, en speciell måste jag fixa klart innan jag åker på lördag med hur jag nu ska hinna det :/


Sömn

Fy fan, hoppas inte detta håller i sig inatt till tentan imorgon. GIck och la mig hyffsat tidigt igår, runt 12-tiden. Brukar aldrig ha några större problem med att sova men igår låg jag vaken sjukt länge och sista gången jag kollade på klockan va den halv 4. Ska snart in till skolan bara duschen blir ledig så jag kan ta en dusch först.

Har fått tillbaka lite av motivationen även om det tar emot ganska hårt just nu :/ Men men 10 dagar kvar till jul nu och det ska bli riktigt kul att fira jul mer släkten på riktigt, det va många år sedan jag fick göra det nu pga Österrike samt studier förra året.

Motivation.

Ibland finns motivationen där och man verkligen glöder och vill kämpa för att möjligen lyckas med något, men det är läskigt hur den kan försvinna på bara en liten stund. Har just nu ingen som helst motivation att kämpa för det jag strävat efter några dagar nu. Men samtidigt så vet jag att om jag lyckas så kommer det ge stort resultat och jag vet att jag kommer va glad över att jag kämpade. Skulle det i slutändan skita sig så är det ju inte hela världen, men ändå...får se hur det går nu.


Hemfärd, tentor och terrordåd.

Hemfärd och tentor.
Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag drar hem till Vänersborg för julen. Som alltid både med glädje och sorg som man lämnar Lund. Ska bli skitgött att dra ifrån skolan för ett tag och koppla av lite, även om jag kommer behöva plugga en hel del, samtidigt som det är tråkigt att lämna Cissi. Planerar att åka tillbaka runt 28-29e eller något sådant så det blir till att fira jul här nere och sen dra till Österrike en sväng.

Vi ska ju egentligen ha tre tentor kommande vecka, men kände att jag hellre sätter två än att vara osäker på tre så jag avstår den imorgon och tar den efter jul. Hoppas verkligen att det går vägen med alla tre på detta sätt. Blir programering på onsdag och sen digitalteknik på lördag innan jag, Jonas och Frida tar tåget mot Göteborg senare på dagen. Hoppas verkligen att tågen går som det ska så jag kan åka tåg från gbg till vbg sen på kvällen och slipper bli strandad i gbg även om det är ganska mysigt där på vintern.

Terrordåd.
SÅ, nu har Sverige blivit en del av resten av världen med vår första självmordsbombare i historien. Har kikat en del på nyheterna sen igår och tv4 (tror jag) gjorde en ganska rolig intervju med en kille på stan. Hans uttalande va något i stil med "...och detta är ju den internationella terrorismen vi Inte vill ha i Sverige". Började fundera på Vilken terrorism vi vill ha i Sverige, men tydligen så finns det ju någon.

Jaja, nu händer ju detta i Stockholm och inget som direkt rör mig då jag tror att Lund är ganska skonat från muslimska terrorattentat och kanske även Malmö, jag menar muslimerna vill väl inte ha död på varann.

Grannen...
Vi bor ju två st Oscar Larsson i vår korridor och jag är ju så klart den snälla av oss. Det bästa är att jag inte behöver lyfta ett finger för att vara den snälla, snarare tvärtom. Oscar, den elaka, gör det så bra åt mig då han inte direkt föregår med gott exempel. Ni som va ute igår och träffade honom, eller pratat med någon som va med vet nog vad jag syftar på. Så man kan ju säga att stämningen här på Kulgränden 2 är minst sagt spänd just nu. Jag gillar ju intriger men detta börjar bli lite väl mycket, jag vill ju ha Rebecka kvar vägg i vägg :/

Dagens Citat:
"jag hatar vår granne" //en granne ;)

Join the navy

Vissa tycker jag har lite underligga vänner, men fan vad jag gillar er för vilka ni är. Ni har gett mig många fina minnen och skratt och inte minst denna dagen för många år sen nere i Nordkroken.


Lightroom.

Drog hem Lightroom 3 tidigare idag och ska sätta mig och pilla lite med det ikväll då jag just nu känner mig oerhört lost i det. Men ska bli kul att äntligen ha ett vettigt program att redigera bilderna lite i.


RSS 2.0