Dag 6 - Lugn kväll me syrran, Lina mfl..

Skulle bli en riktigt lugn kväll igår och det blev det med, relativt iaf. Låg hemma och hade tänkt kolla på film ochbara slappa hela kvällen, menrunt 10 ringde syrran och undrade om jag inte ville va med och festa lite med henne och hennes vänner. Drog hem till Lina, där det fanns en del kända ansikten, Johan och Linas pojkvän bland annat. Visade sig att Linas pv, som jag tyvärr inte minns namnet på, jobbar ihop med fader Ydenius, där ser man.

Tyckte jag kände igen en av killarna på festen, och efter nån timme säger personen. "ursäkta men kallas du för PorrOrre?" haha då har han suttit och funderat över om det va jag som va PorrOrre och han tyckte det va skittufft att vara på samma fest som mig, att jag borde vara stolt som har "gjort mig ett namn i Vänersborg" som han så fint sa det. Tydligen hade han sett mig utanför Lyktan i vargön för sådär 7 år sedan och kände igen mig sen dess. Han hade hört om alla Fåggels fester och galningarna Wennerdahl, Max, Isak mfl.

Dagens citat.
"Jag trodde det va för Rogers skull hon slutar snusa"
// Vår allas älskade Lollo.

Svininfluensan.

Måste bara skriva lite om detta. Det är inte för inte som man faktiskt börjar bli lite bekymrad, man går ändå på en skola med flera tusen elever där smittan kommer sprida sig som pesten om den väl får fart. Att sitta 116 pers i en föreläsningssal och leka lekar ihop varje dag är inte bästa sättet att skydda sig från spridning haha. Än så länge har snart 2200 personer dött, visst det kan ses som en ganska liten siffra om man jämför med Spanska sjukan som tog livet av mellan 25-40 miljoner människor världen över, men jag har ändå ingen lust att bli sjuk och hamna på sjukhus. Vaccinet ska ju tydligen dröja innan det kommer till Sverige med, men får väl hoppas på det bästa.

Viruset ska ju sprida sig 4 gånger snabbare än vanligt virus och en stor del av det som dött är unga och fullt friska innan det blev sjuka, så det är ju inte bara gamlingar och svaga som dött av viruset. Det flesta som dött har gjort det inom 5-7 dagar.


Dag 5 - Sångboksinsjungning

Igår hade vi Sångboksinsjungning (sjukt jobbigt ord att skriva) på Edekvata. Blev en grymt rolig kväll med mycket öl, mat och sång. Vi har nu köpt vår sångbok på 200 sidor som skulle gås igenom, sång för sång, jag tror vi sjöng en 60-70 sånger av dessa, så det blev till att hettsäta mellan sångerna om man skulle ha en sportslig chans att hinna äta nånting. Dricka hade vi gott om tid för då det är en skål efter varje sång. Om man ändå mot förmodan inte har druckit upp glaset med vin när det serveras mer har man rätt till en taktikskål, då man sveper allt i sitt glad för att få påfyllning.

Under kvällens gång så skickar man runt sina sångböcker så alla får skriva en liten hälsning, så för varje sång man sjunger skickar man boken man håller i vidare till nästa person. Blev många skrivna hälsningar vill jag lova. I det flesta böcker skrev jag en viss fin liten snappsvisa för att föra den vidare.

Spela boll
Spela 8-0
Spela ingen roll
Spela med stor sten


Hoppas dett uppskattas av Satan, så nästa valborg är den kanske superpoppis här nere, vem vet ;)

Efter sångboksinsjuningen så gav vi oss ut för att måla igen så som vi brukar underhålla oss me på nätterna, allt ska bli vitt. Denna gången simmade jag ut till Önön som ligger i Sjönsjön, för att måla telefonhytten som står där. För alla som vet hur sjön är i Fyrkanten kan få sig en känsla av hur mysigt det är att simma i sjönsjön. =P Men det blev dusch och bastu efteråt med efterfest på det stora taket. En helt underbar kväll som resulterat i en skön bakfylla.


Vill passa på och ge en stor eloge till Frida som försöka sluta snusa, 14,5 tim utan snus är ett stort steg i rätt riktning, jag tror på dig.

Dagens citat:
"Vi går till skolan och hämtar öl"

Filippa bark.

Glömde skriva förut att jag idag stötte på en person i Edekvatan (vårt tillhåll med bar och annat mojs) som var precis som Filippa Bark, hon pratade likadant med samma dialekt och allt, riktigt läskigt faktiskt. Pratade om helt ointresana grejer och verkligen pressade fram konversationer. Det finns en hel del skumt folk på elektronik.

För er som inte vet vem Filippa Bark är så kommer här ett smakprov :D


Nollning dag 1-4

Har vart lite dålig på att uppdatera, men vi har föreläsningar och nollning från 8.15 till midnatt schemalagt i stort sett varje dag så det blir rätt lite tid över. Får ta igen mina 4 dagar nu så det blir lite av en Wall of text, men ni får stå ut, ska försöka dela upp det lite iaf.

Dag 1.
- Hajk
Efter uppropet bar det iväg till en STOR "stuga" för lite hajk med alla på Elektro, en hajk som blev riktigt lyckad faktiskt. Vår faddergrupp (phadder) består av 14 personer, tror jag har fått kläm på det flesta namnen nu. Redan i bussresan drog sångerna igång och att åka buss med Elektro är lite speciellt. i bussen gäller följande
  • Rondel - Sjung "Ett varv till, ett varv till..." och få busschaffören att köra så många varv som möjligt, när han kör ut ur rondellen ska "En busschafför" sjungar
  • Bro - Gäller att hoppa upp och ner för glatta livet för att inte drunkna
  • Tunnel/under bro - Självklart duckar man så man inte får huvudet avkapat.
Tyvärr består halva Lund av rondeller och hela vägen ut till stugan, så efter sådär 20-25 min i bussen va man rätt trött på att sjunga "Ett varv till", men va fan.

Väl framme fick vi köpa var sin helvit overall och  i phaddergrupperna gå runt på massa stationer för att tävla mot de andra grupperna och lära känna varandra. Kvällen slutade med att jag fick sova på ett stengolv, Kristina va dock snäll och lånadet ut sitt täcke som jag kunde ligga på då hon hade en sovsäck.

Dag 2 - Kareoke och målning

Väl hemma igen (efter mycket sång i bussen) så va det direkt på föreläsningar och sen snabbt hem för att äta lite och tillbaka till skolan igen för första ölen för nollningen. Hajken va till min stora förvåning alkoholfri. Blev kareoke i baren denna kvällen. En bra grej med att plugga är priserna på alkohol. I vår bar som vi har på Elektro kostar en öl från 10 kr och upp till 25 kr om man vill ha en sliskis aka alkoläsk.

När kl började närma sig midnatt drog vi oss ut för att måla olika föremål. Det är så att alla program har något som representerar dem i sin egen färg, vår färg är vit så med en stor hink färg och våra händer som penslar fick vi ge oss ut och sjunga och måla allt vi kom över som hade "fel färg"...alla vet ju att den vita färgen är den rätta hahaha.

Dag 3 - Phaddermiddag och utedisco

Föreläsningar från 8,15 som vanligt, efter skolan blev det phaddermiddag hemma hos en av våra phaddrar Oscar. Bjöds på riktigt god mat och alkohol till självkostnadspris. Efter vi käkat drog vi iväg till utediscot. Här va dock ölen "dyr" och kostade hela 20 kr. 30 för en vodka/redbull. Till min stora förvåning och glädje spelades Hardstyle trance nästan hela kvällen. Dansgolvet gungade som jag aldrig sett ett dansgolv gunga innan så jag kan verkligen inte fatta varför inte uteställena i vbg/thn tar efter lite och vågar sattsa på nått nytt nån gång men lever man på stenåldern så.

Självklart va det overall som gällde på discot och alla sprang runt där i sina fina färger, mono har dock ROSA så det kan väl diskuteras om den är snygg  eller inte. Men en sak som är roligt med overallerna när man träffar andra som har overall av en annan färg är att man ska byta delar med varann. Man kan tex klippa av 5-20cm av sitt byxben eller en arm och byta med någon från ett annat program. Bytta bort 6-7 delar igår och ska ta och sy på min overall när jag har tid över och lite nål och tråd har införskaffats. Även tygmärken av alla dess slag ska sys fast.

Dag 4 - Bakis och sleten

Kom hem strax innan 3 igår och jag och mono kokade lite pasta innan vi gick och lade oss, för er som inte redan vet så bor mono hos mig och sover på mitt golv. Kl 8 på morronen var det sedan dags för fotografering på skolan för våra paserskort. Va helt sjukt sleten och bakis när jag vaknade, men det va bara att palla sig in till skolan, tog det jävla kortet, åt frukost och va på en föreläsning sen åkte jag hem och la mig. Det börjar märkas på kroppen nu att man kör stenhårt varje dag. Men skippar film-/spelkvällen idag och ska ta och vila ut mig lite. Imorgon är det insjungningskväll då vi ska lära oss en sjuhlevetes massa sånger ur vår fina sångbok som vi har.


Kan lika gärna lägga upp mitt fina kort, kan man se mer sleten ut =D



Dagens citat:
"Han skulle ha ett nackskott nånstans!"
   (vet inte, men jag brukar tänka mig nackskott i Nacken)


Maria går till lophtet

Se så fina sånger vi lär hos här under nollningen -09


Maria går till Lopthet, och på dess gröna vall.
Där träffar hon en herre, i smutsvit overall
Han sa jag går Elektro, och jag är ganska full.
Följ med mig hem till Delphi så ska jag ge dig ditt livs wok (? ett annat ord borde passa bättre ;) )

Maria bara svara, "Den går jag inte på"
Jag litar en på grabbar, som går på LTH
Men mannan bara skratta, berisad av sin gin.
Nu är jag trött på cybersex, nu ska jag logga in

Maria låg i gräset, och sära sina lår.
Och mannen la sig ovanpå, hon viska tyst "Du får.."
Men han var oerfaren, och kondomen kom på glid.
Det var en fumlig sexdebut, Maria blev gravid.

Och nio månader senare, så föddes deras pilt.
Han växte upp blev stor och stark och ville leva vilt.
Han sade till sin fader: "Jag vill supa och bli rik!"
Han svara åk till Lund min son och läs ELEKTRONIK



10 droger du inte ska köra bil på.

Tyskarna ska ha lite credd för att det kan vara jävligt roliga ibland.


Snabb vistelse i Lund

Lund
Blev en snabbis till Lund över natten. Syrran, Frida och jag stack iväg tidigt igår med hela bilen packad med grejer. Kändes inte som jag hade fått me mig nått när vi väl började packa upp ändå va bilen full. Åker ju på söndag och får väl se till att dra me mig så mycket skit jag kan då.

Tog en promenad in till stan på kvällen för att köpa lite götta och annat, på vägen hem så möttes vi av ett jäkla polispådrag då några fjantar hade börjat bråka med polisen vid en okupation av en ungdomsgård eller nått liknande. Förstod aldrig riktigt vad de sysslade me, men ett tiotal polisbilar, hästar och hundar befann sig där iaf.


Hajk.
Jag fick för övrigt träffa min nya korridorskamrat igår med, och det visade sig att vi kommer att gå i samma klass. Han berättade även att vi kommer att dra på Hajk första dagen i skolan, en del av nollningen. Det va mycket mer än vad jag visste, men det ska bli riktigt skoj faktiskt.

Feminist?
En lång och seg väg hem tack vare att jag inte fick sova ut imorse...*host host* men radion fick hålla mig vaken. Hörde att en brud i Örebro hade anmält kommunen för diskriminering då det va gratis att gå på pissoaren för killar medans tjejerna va tvugna att betala 5kr för att få tillgång till toalett. Stackars brud som inte har mer att göra på dagarna än att leta problem och "orättvisor". Hade hon tyckt det va bättre om även killarna skulle betala 5 kr, det har inte slagit henne att 95% då istället hade slått en drill i närmaste buske eller kanske vid hennes egen port till huset.
Och om nu alla ofentliga toaletter hade varit gratis hade nog en hel del uteliggare och knarkare hållt till där och toaletterna hade varit bra mycket ofräschare än vad det redan är, jag har för övrigt själv gått in på en ofentlig toalett där en knarkare legat avdäckad här i stan. Är 5 kr verkligen nått att bråka över, hon får väl skaffa en sån där tratt till fjösen och gå in på pissoaren hon me då. Måste vi killar göra nr två så får vi ändå betala 5 kr.

Dagens citat:
"Fan va du är störig"
"Nej, förlåt det va ju inte meningen att vara störig. Det är ju bara det att jag är mycket smartare än vad du är så det kan ju Uppfattas som lite störigt"


13 dagar kvar i Vänersborg

Nu börjar det verkligen närma sig, bara 13 dagar kvar tills jag lämna vänersborg, möjligen för gott. Jag får väl säga att jag blivit lite lugnare efter att jag fick tag på lägenhet, men jag känner verkligen att tiden här hemma inte räcker till. Försöker verkligen träffa folk nu innan jag sticker, vem vet när jag får träffa er nästa gång. Ganska fullt upp denna veckan, och så hoppas jag på Stockholm i helgen, men nästa vecka har jag nog lite tis så hör gärna av er om ni vill hitta på nått, dra en fika eller vad som helst.


Jag "bor" för övrigt i Johanna och Satans lägenhet några dagar nu och vaknade upp idag av att En stor hylla föll ner imorse helt utan vidare, höll på att skita ner mig och fick dammsuga soffan efter glasspliter och jord halva morronen men jag kom ju upp tidigt iaf.  Grymt glad att hylla inte trillade ner igår kväll, då hade kanske både jag, Emelie och Frida blivit ett huvud kortare.

Imorn smäller det.

Imorn bär det av till stugan och då jävlar. Fixade lite underhållning till festen igår natt med 2 kära vänner, en spännande kväll men mycket skratt, tissel och tassel. Blir inte riktigt så många som jag räknade med från början men det blir nog bara bra tror jag, så blir det inte sånt Jääävla drag.  Visserligen har jag en hel del kansken så vi blir nog en del trots allt, tillräckligt för en brakfest. Vill folk basta så kom gärna tidigt så vi inte är aspackade 12 på natten och bastar. Jag kommer att åka upp runt 2-3 så när som helst efter det är folk mer än välkomna, vill ni ha vägbeskrivning så hör av er, det är jävligt lätt att hitta.

Just det ja. jag har fått tag på en lägenhet i Lund nu så nu är det klart inför flytten. 17 dagar sen är jag borta 5 år, ska försöka träffa så mycket vänner det går innan jag sticker, men blir tajt om tid, vill verkligen hinna med Stockholm och.

Dagens citat:
Har jag inte tagit studenten då?  //Evelina

Partaj i stugan

Har ju lovat mina kära vänner att ha en favorit i repris från förra året och ha en stor fest i stugan och nu ska det äntligen bli av. Sitter och spånar lite på vilka man ska bjuda in, har redan bjudit in en hel del. Blev en snabb lista på 27-28 pers fått några återbud pga jobb och annan skit så de ska fyllas ut me ytterliggare några till. Grymt kluven på hur jag ska göra faktiskt, finns så många man vill bjuda men som inte "får plats" och sen folk som man kanske inte Borde bjuda. Jag är grymt bra på att glömma bort folk me, så hör gärna av er om ni är sugna så får vi väl se ;) Ni som blivit bjudna får självklart ta med respektive med, men meddela gärna isf.

Blir det 4 B:na som jag och Johan (har ja för mig?) sa Bad, Bastu, Brudar och Bärs. Kommer bli en toppenkväll. Tyvärr har vi inget nät i stugan så om någon vill köra spotify så får ni ta me mobilt bredband själva. Men det finns gott om vatten att bada i och sängplats till iaf 12-14 st och sen får ni väl släpa med er madrasser och sovsäckar och boka golvplats för det har vi gott om. Det GÅR att åka buss till stugan men man kan få gå 3-4 km i värsta fall eller bli upplockade av nån snäll på festen, om vi har några nyktra ;) men är ju smart att styra upp bilar så långt det går. Säkert några som kör hem med på kvällen så det löser sig alltid.

Ska se om jag kan få ner några långväga Stockholmare med men det kan bli lite osäkert, annars har vi alltid finbesök från Varberg.

Dagens citat:
Jag har ju balsam i hela hålet.

Fy fan vad jag kommer sakna er!!!

Saknad.
Jag har inte tänkt så mycket på det innan, har nog inte velat heller, men fan vad jag kommer sakna mina vänner när jag flyttar nu. Är ju inte så att jag ska flytta till andra sidan jordklotet men 40 mil är ändå en bra bit från sina bästa vänner. Blev ett litet serious talk med Satan igår på festen, och FY FAN vad jag kommer sakna dig. Att bara kunna knata över till sin bästa vän och tjöta massa skit, dra en film eller lira lite magic. Du betyder oerhört mycket för mig och har alltid ställt upp när det vart nått, oavsett vad det gäller, allt från stöd när man har det svårt till körning och till och med lån av lägenhet. Ni andra vänner är självklart inte glömda men som sagt så är det en viss person som står mig nära som jag kommer sakna lite extra. Nu blir det ingen resa för oss till Lund på valborg längre men jag räknar starkt med att få besök varje år. =)

Sen finns det även en till person som jag av många skäl kommer att sakna. Du vet själv vem du är och du har en speciell plats i mitt hjärta. Hoppas du flyttar efter, oavsett vad skälet blir.

Festen.
Förfest här i lägenheten igår, blev en riktigt riktigt lyckad fest med många nya och gamla ansiktet. Festade med folk jag aldrig festat med innan och vissa man inte träffat på många år vilket va riktigt kul. Drog vidare till "festivalen" och Arvingarna där vi slog oss ner vid familjen Alfredsson, vet inte riktigt va de tycker om mig nu men Jag hade jävligt kul iaf och det tror jag Hasse hade med. Fortfarande ganska fundersam över dissen igår, blev jävligt förvånad faktiskt och vet inte riktigt om jag förtjänar den! Gör jag det?
Kvällen slutade i lite mer serious talk, nått som jag tror jag behövde. Tror det va bra att jag fick ur mig det jag fick ur mig även om det kanske blev lite väl seriöst där på vägen hem.

Dagens citat:
Yeessssss (internet)

RSS 2.0