Lund

Sitter o väntar på Timon & Satan nu. Blir en 4 timmars bilresa ner till Lund och sen en fest på sådär 16-17 tim. Ska bli riktigt jävla roligt och vi har verkligen vädret på vår sida så vad kan gå fel nu. Vore väl om vi fick bensinstop eller nått sånt men vi ska försöka tanka i tid. Hem

Flyttstädning

Fy fan va tråkigt det är att flyttstäda, och hur mycket skit kan man egentligen samla på sig på knappa 3 år. Nu är iaf nästan allt ute och imorn ska jag flytta det sista och ta och städa ur den ordentligt. Sen blir det en stor belöning i form av valborg nere i Lund hos syrran med Timon och Satan. Trion går påt igen.

Har vart lite dålig på att uppdatera på senaste, en hel del tankar som far genom huvet och livet är lite rörigt just nu. Ska bli skönt när lägenheten är borta även om jag kommer sakna den, sen ska jag bara göra mig av med bilen me vilket kommer svida ännu mer men ger iaf lite klirr i kassan. Om någon är intreserad av PewPew så är det bara att höra av sig.

Sälen.

Idag mitt under en föreläsning så ringer mobilen, klickar som alltid under föreläsning men de rigner igen. cissi för andra gången irad så jag tar och ringer upp i pausen. Blir helt överlycklig då hon undrar om jag vill me henne, Johanna och Timon till Sälen en snabb sväng imorn (torsdag). Duggan får väntar och alla föreläsningar denna vecka skiter sig men vad gör man inte för sin passion. skiåkning står för dörren.

Ska bli gött med några sista dagar detta året även om jag fått åka 2 månader så är de inte tillräckligt och jag vet inte hur jag ska klara mig om jag börjar plugga och ska leva som fattig student då skidåkning tyvärr är långt ifrån gratis :(

Jaja, Sälen here I come ;)

Dagens citat får bli från Free Radicals:
Det är lutet alltså, släpper du på så dundrar du ju åt helvete på direkten, kan du inte hålla igen så så så hamnar du ute i geografin"

Hell

-What the hell is going on?

-Hell is Excatly what is going on!

Alzheimers

Sahlgrenska

Så då va de mer eller mindre klart att jag ska läggas in på Sahlgrenska 10 dagar i sommar. Ska in på information och sen undersökning i början/mitten av Maj och sen i Juni läggs jag in. Tydligen ska jag bli proppad med alzheimers-medecin som förhoppningsvis ska kunna ge folk med alzheimers bättre minne. Vem vet det kanske funkar på mig med, jag kanske får ännu bättre minne, nått att ta på fyllan eller när man pluggar till prov?

Vissa bieffekter finns så som illamående med kräkningar, ett djur har visat teckan på utslag på hals under föregånede tester och lite annat smått och gott. Men ibland måste man offra sig lite för forskningen och sen att jag får runt 25-28.000 får jag väl se som en bonus. Ska bli kul och spännande detta och sen har jag hela sommarn ledig för festivaler och annat roligt.


Ansökningar


Jag fick tummen ur röven och sökte lite utbildningar. Det blev fyra st fördelat på Lund, Linköping och Uppsala. Alla fyra civilingenjör med inriktning på miljö på nått sätt då jag känner att det är det jag vill jobba med framöver. Miljön är nått som vi måste värna om och inte klarar oss utan så där vill jag göra min instats. Nu återstår bara och se vad jag kommer in på.

---------------------------
Nalle Puh får bidra med dagens citat:
Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting


Where the Wild Things are

Jag är bara tvungen att poste denna trailer till en film som kommer ut i höst. "Where the Wild Things are", (eller Till Vildingarnas Land som den heter på svenska). ni yngre kanske inte har den blekaste aning om vad det är för nått men shit vad jag minns denna boken. Fick gåshud nu när jag såg trailern. Boken kom ut på 60-talet och är verkligen helt underbar. Visserligen är det bara en bilderbok med ett fåtal meningar på varje sida men tydligen så ska filmen bli en aning längre och inte någon 2 min film som det hade blivit annars.

Se och njut.


Ångest!!!

Ångest

Har lite smått ångest just nu. På onsdag ska ansökningarna till högskolan/universitet vara inne och jag är fortfarande inte säker på vad jag ska plugga. Jag har väl ett hum om det och det är Lund som står som lockar mest som stad iaf. Flest vänner där och sen även syrran. En riktigt härlig stad, om man bortser från att den ligger i Skåne, tur det flesta är studenter från hela Sverige. Det lutar åt en 5 årig civilingengörs utbildning data/fysik/elektronik...nånting...eller nått helt annat FAN att det ska vara så jävla svårt och finnas flera hundra olika. Vore enklar om det va som på gymnasiet att det fanns några st man kunde söka. Det är ju ändå nått jag ska läsa i 5 år och sen kanske syssla med i resten av mitt liv. Ska tänka till ordentligt ikväll och se vad jag bestämmer mig för. Får jag sen ett ryck och inte vill plugga utan göra en säsong till i vinter är de ju inte mer än att man tackar nej om man kommer in.


Påsk


För att ta upp nått roligare så har ju påsken nu passerat och det va den bästa påskafton på många många år. Började fint med brännboll och fotboll med ett glatt gäng nere på Lindås. Stekte lite i solen me korv och bröd som tilltugg för att sen bege sig hemmåt. Efter en snabb dusch promenerade jag mot Johanna men hann bara halvvägs innan jag blev uppplockad och full fart iväg till thn och Johnny. Kvällen slutade sen på ett ganska udda ställe där jag inte jag trodde jag skulle sätta min fot på sådär en 10-15 år iaf...Stålverket. Johan, Evelina, Isak, Emilia, Viktor, Bappel, Kotten mfl utgjorde sällskapet vid bordet och mycket bättre hade det inte kunnat bli.
Tack alla för en helt underbar påsk

(bilder kommer)

Phu

Tentorna gick bra som tur va, en 4 (vg) på båda två så det känns riktigt skönt. Blir ingen omtenta då heller med andra ord blir det Stockholm den 17-19 april. Har även "lov" från och med nu och fram till den 20e. Ska bli riktigt skönt med lite ledighet, får väl se om det händer nått kul.

Årets första fotbollsmatch står inför dörren med, på måndag smäller det. Vi ska bara hitta en plan att spela på sen jävlar. Hoppas på bra väder och mycket publik.

Chanser.

Ibland förtjänar man en andra chans, ibland inte. Men om man får en chans så ska man fan ta den...

Min nyckel är borta.

På nått jävla vänster så försvann min nyckel igår efter innebandyn. Jag tog med den upp från A-hallen men väl hemma sen va den borta. Direkt tillbaka till A-hallen och kikade både omklädningsrum och i hallen men ingen nyckel. Va även där en sväng idag och letade lite men utan resultat. Förhoppningsvis ligger den i Roggans bil då det va han jag åkte hem med, men om inte så vet jag inte vart den är så länge ingen tog den igår, men det hoppas jag verkligen inte då det bara va "polare" där.
Blev till att hänga med Johanna och Mangus igår och kolla på Robinson och käka varma mackor, tummen upp till er två. Fick sen låna Magnus lägenhet så jag hade någonstans att sova. Idag fick vi ringa hyresvärden så han har låst upp lägenheten åt mig men jag har ingen nyckel att låsa med så jag kan inte lämna lägenheten istället.

Idag kommer syrran hem med, ska bli riktigt kul då vi inte setts sen den 24 jan om jag inte minns helt fel. Haha får väl se vart hon ska bo bara då jag tagit över hennes rum. Julia har för övrigt en nyckel med sig så efter kl 22.00 ikväll kan jag lämna lägenheten igen.

Kan vi skämta om allt?

Wendela, aftonbladets kvinnosida, skriver välldigt sällan något som tilltalar mig. Det skulle väl vara den gången det hade en brodderitävling och en nätpolare skapade ett bidrag med texten "Quinnans plaths äro i kijiöketh" som vi röstade upp i topp och som han sedan gick och vann med ( http://kijioketh.istheshit.net/ ). Blev ett jäkla liv på Wendela, men en framröstad vinnare är en vinnare.

Hur som helst har det nu gjort en artikel med frågeställningen om man kan skämta om allt. Detta grundar sig i en facebook-grupp som driver med kvinnor och saker som är "tabu". Allt från judare, negrer, kvinnomisshandel, våldtäkter, handikappade mm. Visst förstår jag att folk tar illa upp men ingen har ju tvingat personer att gå in och läsa skämten, på samma sätt som att ingen tvingar en person att kolla klipp på tex avrättningar bara för att det finns sådana klipp på nätet. Internet är väl den största yttrandefrihet vi har ( inte i alla länder ska väl tilläggas ). Ett ställe där vi kan skriva och lägga upp i stort sett precis vad vi tycker och tänker vilket är ganska skönt. Men om man inte ska få skämta om vad man vill så tas ju en del av denna frihet bort.

Ni som känner mig vet ju att jag gärna skämtar om det mesta och har, enligt vissa, en lite udda form av humor. Men man måste våga skämta om allt annars blir ju saker tabu och ingen vågar ens prata om det. Tycker det är bra att lätta upp stämningen på vissa ämnen. Men man får ju tänka sig lite för när och för vilka man drar skämt just för att folk inte ska ta illa upp. Många tycker att det är roligt även om sen säger att det är hemskt. Ja men, ett gott skratt förlänger livet, som det heter så visst ska man få skämta och skratta lite.

Artikeln i aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article4821256.ab

Dagens citat blir istället ett skämt som stod på aftobladet.
"Kvinnor gillar ömhet och värme. Dunka dem i elementet."

IPRED

Ja då har IPRED-lagen startat igång och man får väl passa sig lite mer än vanligt då man tankar hem saker nu mera. Helt sjukt att en sån här lag har gått igenom, räcker de inte med FRA? Helt sick att man som bolag ska kunna hota i stort sett vem som helst att dra dem till domstol om de inte betalar en viss summa pengar. Man kanske skulle starta ett skivbolag och sen hota lite folk med stämning till höger och vänster nångång måste ju folk betala "hotet" för att slippa domstol. Sen vet jag inte om det finns nått som säger att man Måste dra det till domstol om personen inte betalar eller om man kan lägga ner allt.
Får väl se om det dimper ner något brev här framöver för att man kollar på South Park eller nått annat underhållande.

Läste idag på aftonbladet om en kvinna som anmält en präst för att det har haft sex under tiden som hon va "sårbar" pga att hennes barn hade gått bort. Självklart är det otroligt hemskt att förlora sitt barn, måste vara fruktansvärt. Men för att citera Fredrik Lindström  "Antingen vill man ha sex eller så vill man inte, man kan inte säga efteråt, du lurade mig jag ville egentligen inte". Kan ju samtidigt ta och passa på och tipsa om "Fredrik Lindström - Vad gör alla superokända människor hela dagarna" Men nu kanske ni inte ska gå och tanka ner den på nätet...akta er för IPRED. Men om ni nu "får tag på den" så kommer ni få er ett och annat gott skratt.

Dagens citat får nog bli Fredrik Lindström igen:
"Ärlighet lönar sig sällan, är man ärlig får man inte knulla"

Vill kunna svara på kommentarer.

Har börjat störa mig mer och mer på att det lixom inte går att svara på kommentarer i bloggen på nått smidigt sätt, speciellt när man får frågor. Hur som helst så hoppas jag folk förstod ironin i det jag skrev om feminister. Även om de många gånger går en på nerverna och lägger ner tid på ganska värdsliga saker. Kan ge mig på att de nya glassgubbarna från GB är feministernas verk eller va säger du Jonas. :D

Lagligt med våldtäkt?

Att många länder i mellanöstern har en lite skev kvinnosyn är ju inte direkt något nytt men nu tar nog ta mig fan Afghanistan priset. Det är landets president som har infört en ny lag i landet som mer eller mindre tar alla rättigheter från kvinnan, av de få som de ens har. De får nu inte får uppsöka läkare, sin utbildning eller söka jobb utan sin mans tillstånd. Det ska även bli olagligt att neka sin man sex, vilket mer eller mindre gör det lagligt med våldtäkt på sin egen fru. Ändå säger en del Kvniliga politiker att det är nöjda med lagen? då den tidigare såg mycket värre ut när den först kom på tal. Man kan ju bara fantisera om vad den innehöll då!

Förmodligen gör presidenten detta för att vinna röster då jag är jävligt tveksam på om kvinnor har rösträtt i landet. Och jag antar att männen som skiter fullständigt i hur deras fruar behandlas blir jätteglada av detta. Nu har de ju full kontroll på sina honor. Men man kunde ju tycka att det räckte med att de inte får visa en cm hud på kroppen, inte får köra bil, inte har rösträtt och om de blir våldtagna på stan så blir de själva dömda då de har vart otrogna mot sina män. Det är ta mig fan en sjuk värld Vissa lever i. Så kom nu för fan inte och säg att kvinnor i Sverige blir orättvist behandlade (jävla) feminister. Finns de som har de tusen gånger värre än er. Se det från den ljusa sidan.

RSS 2.0