Skylla sig själv eller skylla på vården?

Som trogen läsare av AFtonbladet så kikade jag även in idag för att läsa alla vettiga "nyheter" som de har och hittade denna artikel. Stackars lilla Kate har åkt på svininfluensan men ska enligt...ja enligt vem??? skickats hem från akuten där hon senare blivit mycket sämre och nu ligger i respirator och kämpar för sitt liv. Enligt sjukhuset så har hon INTE skickats hem av någon så ord står mot ord, ord från någon som inte ens kan föra en talan.

Aftonbladet är världsmästare på att vända och vrida allt som finns i deras skvallerblaska sp allt som skrivs ska man ta med en nypa salt och inte dömma med en gång. En utredning har inletts på sjukhuset som förhoppningsvis ska visa vad som faktiskt har hänt. Enligt Kjell på sjukan så ska hon lämnat akuten av egen fri vilja av någon anledning.

Sen kan man ju fundera på om hon kan vara arg på sjukhuset för att hon inte behandlats rätt för svininfluensan. Förra året kom svininfluensan till Sverige och ALLA fick vaccinera sig och uppmanades att så faktiskt göra, något som Kate tydligen inte verkar ha gjort. Är det någon hon borde vara bitter på så är det ju sig själv eftersom hon valde att inte vaccinera sig, hade hon bara gjort det hade hon kanske vart fullt frisk idag?

Jag säger inte att felet är hennes eller att sjukhuset har gjort rätt. Men jag säger inte heller att sjukhuset gjort fel eftersom ingen just nu kan bevisa vad som faktiskt hänt och om hon Har blivit hemskickad eller inte. Time vill tell...


Denna bilden får pryda dagens inlägg. Min kateter som användes för att tappa mig på blod upp till 15-16 gånger dagligen medans jag låg inne som försöksperson för Astra Zeneca. =D



Dagens Citat:

Fool me once, shame on you;
fool me twice, shame on me!

Vargjakten del 2.

Ja nu har jakten hållt på ett tag och den ser ut att fungera lite bättre än förra året. Än så länge har bara 15 av totalt 20 varje skjutits så 5 återstår. Man misstänkte dock att man skjutit 16 vargar men tydligen hade en jägare missat sitt skott helt och hållet och vargen va inte ens skadad. Hur fan kan man skicka ut jägare som Missar skott?
Vargarna ska ju skjutas slumpvis men tydligen så har 11 av 15 vargar varit vuxna djur, något som jägarna själva går in för. Skjuts de vuxna vargarna så kommer inte någon ny kull i området nästa år. Tycker det är dags att Sverige tar sitt förnuft till fånga och stoppar detta fiasko snart.

Lite intressant fakta är att det i början av 2000-talet dödades fler hundar av jägare av misstag i jakt än av vargen själv. Med andra ord borde det vara farligare att jaga varg än att låta den vara.

Nu dras även Sverige inför EU-domstolen pga vargjakten som gång på gång sakts vara olaglig fast att Sverige bedriver den för andra året i rad nu.

Dagens citat:

- Varför jagar du varg?
- Jag tycker det är vilt som ska jagas, för det jagar vårat vilt.

Jag undrar vad jägaren menar med "vårat vilt". Äger vi älgarna i skogen? Har vargen ingen rätt att jaga föda? Ska Sveriges vargar bli vegetarianer kanske?

Österisch

Ja då har man vart hemma en vecka från Österrike nu och det är faktiskt skönt att vara tillbaka i Lund och en vardag som man är van vid. Det enda man kan klaga på är väl min granne, men får bli ett annat inlägg in honom senare.

Resan till Österrike va riktigt nice även om den inte blev vad jag hade hoppats på. Efter 2 vintrar i Österrike blev man ganska kräsen och med knappa 40-50cm snö som mest i Bad Gastein så va åkningen inte den bästa. Men jag måste säga att vi gjorde det bästa av situationen och vi hade våra riktigt härliga stunder. Lärde känna två nya människor med, Max och Ante. Tyvärr blev Ante riktigt sjuk på resan och hade bara 2-3 skiddagar totalt vilket va lite synd.

Orkar inte skriva någon wall of text så lägger upp lite bilder med text till istället.

Matvanorna är ju inte riktigt som vi är vana vid här hemma i Sverige. Allt friteras, så även äggen som gör att de ser nästan äckligt plastiga ut men smakar väl helt ok med stora mängder salt. Pytt i pannan serverades verkligen I en stekpanna vilket va lite roligt.

Något annat vi åt va smörsoppa som kan vara den äckligaste soppa jag smakat. Smöret vi fick på mackorna va 82% fett så ni kan ju tänka hur soppan smakade.


Vädret va inte riktigt på vår sida under resan och detta va en av få gånger som jag hade med mig kameran när det va sol ute. Toppen av Sport Gastein. Ante och Simon är nog och vilar nere i restaurangen här om jag inte minns helt fel.



Pga den dåliga snön så va någon offpist inte att tala om till min stora besvikelse...och mina föräldrars glädje.
Men en liten tur utanför pisten fick vi allt och jag fick med mig de flesta andra. Det verkar vart uppskattat även om Emil klagade på att det va jobbigt  ;)


På resan hade vi helt underbara reseledare. Ett Speciellt tack till Sara, Jesper och Ida som gjorde resan till vad den va många gånger. Här är Ida i full gång med att visa hur man dansar någon skum tysk dans.



Sara körde den lite mer vilda stilen. Det är för övrigt Jespers hand som aggerar pung på denna bild.




Denna bilden som är tagen på afterskin efter vi haft picknick med Lion Alpin där vi hade öppen bar hela dagen. Dagens med minst åkning men va ändå en av de bästa dagarna faktiskt.


Resans BÄSTA Citat:
"Man får suga länge om man vill ha munnen full" //Adam Johansson

Hjälte eller bara vardaglig?

Antar att jag kommer få massa skit för detta men jag har alltid sagt vad jag tycker och tänker och det står jag fast vid.


Jag tror ingen av er, om ni läser Aftonhoran tex, har missat lille Jordan 13 år som offrade sitt liv för att rädda sin lillebror. Han är hyllad som hjälte över hela världen nu för hans "insatts". Han ska tydligen stått på ett biltak tillsammans med delar av sin familj och när folk kom till undsättning vad han dem att ta hans lillebror först och för detta är han alltså en hjälte. Det kanske bara är jag men för mig är en sån sak en självklarhet och vet inte om jag klassar en sådan person som hjälte. Hade han vart en vanlig människa om han begärt att de skulle rädda honom före sin lillebror?

Jag tror, och hoppas, att större delen av av jordens befolkning hade gjort samma sak i Jordans läge faktiskt, något annat vore galet själviskt. Är man en hjälte för att man gjort något som vem som helst hade gjort? Något som är rent folkvett om man har ett lillasyskon? Visst är det väldigt fint och ädelt gjort av honom men att det ska klassas som ett hjätedåd...nae.

Artikeln.


Dagens Citat:

"Varje hjälte blir till slut långtråkig"

Vänersborg i ett nötskal.

Ska göra ett längre inlägg sen men blir ett kort nu först.

Läste lite på TTELA (lokalblaskan i Vänersborg) om en naturfotograf i Vänersborg som tar mycket bilder och iaf ser ut att ha en rätt proffsig utrustning. En bit ner i artikeln kan man läsa följande:

"Flera av bilderna i almanackan är tagna på Hunneberg. Någon speciell längtan att åka någon annanstans i världen har han inte."


Och fotografen Roland säger:
"-Det är klart att det skulle vara roligt att åka till Finland"


Man märker att någon bor i Vänersborg när personens önskan är att åka till Finland när han får frågan vart i världen han skulle vilja åka för att fota. Och det är ju inte så att det är speciellt svårt eller jättedyrt att ta sig dit på egen hand heller. Men han trivs nog bra på Hunneberg, som faktiskt är en rätt härlig plats med bra djurliv.


RSS 2.0