Kan vi skämta om allt?

Wendela, aftonbladets kvinnosida, skriver välldigt sällan något som tilltalar mig. Det skulle väl vara den gången det hade en brodderitävling och en nätpolare skapade ett bidrag med texten "Quinnans plaths äro i kijiöketh" som vi röstade upp i topp och som han sedan gick och vann med ( http://kijioketh.istheshit.net/ ). Blev ett jäkla liv på Wendela, men en framröstad vinnare är en vinnare.

Hur som helst har det nu gjort en artikel med frågeställningen om man kan skämta om allt. Detta grundar sig i en facebook-grupp som driver med kvinnor och saker som är "tabu". Allt från judare, negrer, kvinnomisshandel, våldtäkter, handikappade mm. Visst förstår jag att folk tar illa upp men ingen har ju tvingat personer att gå in och läsa skämten, på samma sätt som att ingen tvingar en person att kolla klipp på tex avrättningar bara för att det finns sådana klipp på nätet. Internet är väl den största yttrandefrihet vi har ( inte i alla länder ska väl tilläggas ). Ett ställe där vi kan skriva och lägga upp i stort sett precis vad vi tycker och tänker vilket är ganska skönt. Men om man inte ska få skämta om vad man vill så tas ju en del av denna frihet bort.

Ni som känner mig vet ju att jag gärna skämtar om det mesta och har, enligt vissa, en lite udda form av humor. Men man måste våga skämta om allt annars blir ju saker tabu och ingen vågar ens prata om det. Tycker det är bra att lätta upp stämningen på vissa ämnen. Men man får ju tänka sig lite för när och för vilka man drar skämt just för att folk inte ska ta illa upp. Många tycker att det är roligt även om sen säger att det är hemskt. Ja men, ett gott skratt förlänger livet, som det heter så visst ska man få skämta och skratta lite.

Artikeln i aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article4821256.ab

Dagens citat blir istället ett skämt som stod på aftobladet.
"Kvinnor gillar ömhet och värme. Dunka dem i elementet."

Kommentarer
Postat av: Lollo

det där med brodderiet är ju klockrent xD Okej, inte själva texten med grejen :D

2009-04-04 @ 09:58:44
URL: http://lollobloggen.blogg.se/
Postat av: Roggan

Håller med att man måste få skämta om vissa saker. Ibland bara för att kanske klara sig igenom en kris i livet och att skämta om händelsen gör det lättare för vissa att bearbeta och komma vidare. Samma gäller i vissa arbeten. På sjukhuset jag arbetar hör man väldigt mycket sådant, speciellt på bårhuset. Vissa skämt är rent ut sagt jävliga. Hade dom anhöriga till liken fått reda på vad som görs på ett bårhus hade dom inte blivit speciellt glada. Men jag tror att man måste ha nån sorts speciell humor för att klara ett sådant arbete. "Begränsad" humor kanske, men helt klart ska man få skämta om allt! Men tänka på vilka man skämtar med.

2009-04-04 @ 10:12:18
Postat av: Emoloj

Man får skämta om allt.

Som Betner sa (på ett ungefär, men det var vad han menade):

"Jaha, om någon jävel har lyckats döda sig själv med en topps, ska man då fan inte få skämta om topps?"

Men kan fan inte begränsa saker och ting, visst i "elakhets" grad. Det finns människor till allt, sätter tusen spänn på att någon idiot prata ihjäl sig. Så skulle man ta hänsyn till alla? Ja va fan sa vi då skämta om?

Mitt tyck! :D

2009-04-04 @ 19:46:16
Postat av: Emoloj

Men den bästa var ju:

-Vad säger man till en kvinna med blåtira?



-Ingenting, hon har redan blivit tillsagd.

:D:D:D

2009-04-04 @ 19:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0