Lagligt med våldtäkt?

Att många länder i mellanöstern har en lite skev kvinnosyn är ju inte direkt något nytt men nu tar nog ta mig fan Afghanistan priset. Det är landets president som har infört en ny lag i landet som mer eller mindre tar alla rättigheter från kvinnan, av de få som de ens har. De får nu inte får uppsöka läkare, sin utbildning eller söka jobb utan sin mans tillstånd. Det ska även bli olagligt att neka sin man sex, vilket mer eller mindre gör det lagligt med våldtäkt på sin egen fru. Ändå säger en del Kvniliga politiker att det är nöjda med lagen? då den tidigare såg mycket värre ut när den först kom på tal. Man kan ju bara fantisera om vad den innehöll då!

Förmodligen gör presidenten detta för att vinna röster då jag är jävligt tveksam på om kvinnor har rösträtt i landet. Och jag antar att männen som skiter fullständigt i hur deras fruar behandlas blir jätteglada av detta. Nu har de ju full kontroll på sina honor. Men man kunde ju tycka att det räckte med att de inte får visa en cm hud på kroppen, inte får köra bil, inte har rösträtt och om de blir våldtagna på stan så blir de själva dömda då de har vart otrogna mot sina män. Det är ta mig fan en sjuk värld Vissa lever i. Så kom nu för fan inte och säg att kvinnor i Sverige blir orättvist behandlade (jävla) feminister. Finns de som har de tusen gånger värre än er. Se det från den ljusa sidan.

Kommentarer
Postat av: Max

Men Oscar, om alla tänkte som du: "Finns de som har de tusen gånger värre än er." så skulle Sverige säkert ha samma kvinnosyn som Afghanistan. Bara för att det finns folk som har det sämre på andra ställen så innebär det väl inte att man inte ska göra allt man kan för att förbättra situationen i Sverige?



2009-04-01 @ 10:45:21
Postat av: sjt

Oscar, så dum är du väl inte egentligen, har jag helt missbedömt dig? Som Max sa, skulle alla tänka i de banorna att "det finns de som har de tusen gånger värre" så skulle Sverige aldrig utvecklas mot det bättre. Applicerar man det tankesättet inom alla områden så finns det ju ingen anledning att förbättra något överhuvudtaget någonsin i det här landet - eftersom vi har en väldigt god levnadsstandard här, tusen gånger bättre än många andra.

2009-04-01 @ 12:32:43
Postat av: Mono

Afghanistan har ju iofs haft kvinnlig rösträtt i typ50 år... vilket är mer än många europeiska länder ...



sen kommer antagligen inte lagen göra så stor skillnad, eftersom våld och våldtäkter mot kvinnor sällan kommer till en fällande dom i Afghanistan (vilket det inte gör i Sverige heller ...)

2009-04-01 @ 12:56:55
Postat av: Emoloj

Det har varit lagligt asa länge, du är all lite sent ute tycker jag.

Sen heter det inte våldtäkt, det heter faktiskt "överrasknings-sex"

2009-04-02 @ 17:23:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0