Är katten död eller levande?

När jag släppte in den där katten här om dan så kom jag och tänka på en ganska intressant teroi.



Schrödingers katt.
Schrödingers katt går ut på att man tänker sig att man lägger en katt i en låda stor metallåda med ett radioaktivt ämne med 50 % sannolikhet att sönderfalla inom en timme, om det gör de kommer en flaska med cyanid att gå sönder och lägger sedan på ett lock. Efter en viss tid kan katten antingen vara död eller levande, men man kan omöjligt vara säker föräns man lyfter på locket. Man kan med andra ord inte dra några slutsattser utan måste hela tiden utgå från att katten faktiskt kan vara levande...eller död. Man kan aldrig ta ut något i förskott utan måste hela tiden. Detta är ett ganska intressant tankesätt faktiskt, men man kan tänka sig helt galen på det till slut.



Grodan och de kokande vattnet
.
Om du har en gryta med kokande vatten och släpper ner en levande groda i vattnet kommer den göra allt för att ta sig ut därifrån, men om du istället lägger grodan i kallt vatten och ställer kastrullen på spisen så kommer vattnet temperatur att stiga gradvis. Grodan kommer nu istället stanna kvar i vattnet ända tills vattnet blir så varmt att grodan dör.

Ungefär samma är det med oss människor, vi anpassar oss efter vår miljö även om den är fruktansvärd att leva i. Skulle vi istället ta en person som levt med orörd natur som sin omgivning hela livet och sen slänge in honom i en smutsig stad me sopor överallt så kommer han göra allt för att ta sig därifrån medans en person som levt med att de sakta men säkert blir smuttsigare och smuttsigare kommer befinna sig i det tills dess att den dör.


Dagens citat:
"gaaaaash.... urs. naturfetta
"  //kär vän om en annan person.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0