Glömde en halv mille på tåget.

Man får ju ofta höra att gamla tanter gömmer sina besparingar hemma i madrassen. Denna tant kom på bättre tankar och skulle sätta in sina pengar, en halv miljon i runda slängan. Hon la ner sina pengar i en plastkasse (?) och satte sig på tåget på väg mot banken. Gick av tåget, men glömde pengarna på tåget. Snopet? jo tack.

Ärligt, för det första vem förvarar en halv miljon liggandes hemma i en skrivbordslåda, ok "cash is king" heter det ju men det finns gränser. Och sen om man ska sätta in sina pengar så åker man väl inte tåg med en halv miljon, verkligen inte själv och framför allt inte i en plastkasse. Jag blev glad som hittade ett flak öl i en påse här om natten, tänk då hur glad personen blev som hittade en halv miljon.

Undrar lite hur ärlig man hade vart i ett sånt läge? Det är visserligen sjukt mycket pengar och räknas ju som stöld om man hittar och inte lämna in det. Hittelönen bode ju vara ganska fet på ett sådant belopp om nu inte tanten är otroligt snål, men hon ser ju så snäll ut. Hur mycket pengar skulle man behöva hitta för att lämna in det till polisen. 1000kr hade man ju utan minsta tvekan stoppat i fickan. Men 500,000? Jag som då är student hade nog haft lite svårt att förklara hur jag helt plötsligt har massa pengar. Vad skulle banken säga om man kom och ville sätta in 500,000 på sitt konto och vad skulle "storebror" säga om någon utan jobb sätter in en sådan summa bara sådär. Svarta pengar? Ne en halv miljon hade jag lämnat in till polisen, synd bara att de förmodligen aldrig kommer att hända. 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4529568.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0