Förtroende.

Läser just nu en helt ok bok som heter I minnets labyrint. Boken i sig är väl inget utöver de vanliga, en ok bok som ger lite bra läsning men det finns mängder av bra citat och jämförelser och förklaringar på saker och ting, och jag tänkte jag skulle citera 2 av dem.

Att lita på någon
.
"Att lita på någon var som att ha lite vatten i sina kupade händer - det var så lätt att spilla ut det, och man kunde aldrig få tillbaka det"


Detta stämmer otroligt bra, blir man sviken riktigt grovt av en person är de otroligt svårt, för att inte säga omöjligt att gå tillbaka till den punkt man var vid innan, hur man än gör så har man förlorat lite av vattnet, och om man skulle böja sig ner för att försöka skrapa upp det igen så kommer man tappa ännu mer.

Lögner till dem man älskar.
"Vi ljuger mer för dem vi älskar, eftersom de betyder så förbannat mycket för oss. Varför tror du att vi säger sanningen till präster och psykiatriker och totala främligar på tåget? Det är för att vi inte älskar dem, så vi struntar i vad de tycker"


Tror faktiskt det ligger lite i detta, det är otroligt lätt att öppna sig för en helt främmande människa och prata om allt mellan himmel och jord, men oftast desto svårare att kanske alltid säga sanningen och vara ärlig för den man älskar, för att man är så fruktansvärt rädd för att förlora personen i fråga. Är väl detta vi kallar för "vita lögner".

Dessa två citaten går väl dock inte direkt hand i hand då man måste vara ärlig mot någon för att den personen ska kunna lita på en. Men båda två var för sig tycker jag har en riktigt bra innebörd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0