Djurplågeri på Kulgränden 2?

Djurplågeri?
Familjen som jag bor hos har åkt bort 2 vecka till Thailand, som så många andra, och lämnat resten av oss som bor här ensmma. Jag tyckte till en början att det skulle bli ganska skönt att inte behöva tänka på om man är tyst eller inte på kvällarna men nu är det en psykisk plåga varje dag. Idioterna har lämnat sin hund Theo ensam hemma i 2 veckor. Tydligen går någon ut med den varje dag och ibland, mer sällan än ofta, stannar personen kvar här i huset en stund men annars så gnyr, ylar och skäller Theo mest konstant på dagarna.

Man lämnar fan inte en valp, (inte ens ett år gammal) hemma i 2 veckor. Isf lämnar man fan bort hunden till någon som tar hand om den dygnet runt, inte nån som kommer och går ut me den 2-3 gånger om dagen. Eller gör de kanske som de brukar och släpper ut den på baksidan här? Tyvärr kan jag inte göra något heller då vi inte har tillgång till deras del av huset. Johan har visserligen fått en nyckel in till dem men han verkar vara sjuk hemma hos sina päron, men så fort han kommer tänker jag öppna dörren och släppa in Theo hit, inge snack om saken.

Ska nog ta ett snack me familjen sen när de kommer hem, kanske det inser va de gör. Nu har Theo tystnat iaf, han kanske somnade eller helt enkelt inte orkade mer.

Damhockey i OS....varför?

Sen är jag som många andra lite fundersamma krig varför Damhockey finns med som OS-gren? Det är en sjuk ojämn sport där man inte ens spelar med samma regler som i "vanlig" hockey. Det finns ingen direkt konkurans alls i sporten egentligen. När en match i kvalet mellan Slovakien och Bulagrien slutar 82-0 där sedan de vinnande laget Slovakien förlorade sin första match mot Kanada med 18-0. Hur hade det då inte gått om Kanada mött Bulgarien i en match? Sporten är ju ärligt talat ett skämt. Skulle nog på allvar kunna säga att sveriges alla 17-19års lag bland killar skulle slå Sveriges damlag.

HELA Kinas land har 200 damhockeyspelare totalt, borde väl jämföras med om Sverige skulle ställa upp i tumbrottning, vi har nog ungefär lika mång aktiva utövare per kapita.

Om damhockey får vara en OS-gren varför är då inte bandy med? Bandy är bra mycket mer underhållande att kolla på än tjejer som för det mesta skämmer ut sig på isen. Vet att det är ett jäkla snack om jämstäldhet och grejer. Jag har absolut inget emot att tjejer är med i samma sporter som män men då ska man tävla med samma regler, finns det någon förklaring till att damerna inte får tacklas tex? Är det farligare för en tjej att bli tacklad av en tjej än när en kille blir det av en annan kille? Knappast, snarare tvärtom. Är ju som att tjejerna i puckelpist inte skulle få hoppa för att det kan vara farligt för dem.

Ne, antingen får reglerna ändras i damhockey så man tävlar på samma vilkor, vilket även hade gjort sporten betydligt roligare att kolla på, eller så får man ta bort den tills det blivit lite större så fler lag kan vara med och det är en jämnare tävligt. Ta in lite andra friåkningsgrenar istället, in med skidor i halfpipe och varför inte Bigjump?


Dagens citat.
"I mitt tycke är hon Sveriges sny... öh bästa spelare!"  //

Kommentarer
Postat av: Malena

Håller med fullkomligt till tankarna om damhockey. SJÄLVKLART ska dom ha samma regler som killarna. Varför ens kalla de hockey annars? De här med bandyn. Ja varför har de inte de istället? Eller också? Helt knäppt!!!

2010-02-18 @ 11:52:47
Postat av: Emanuel

Anledningen till att man i damhockey inte får tacklas var från början att det fanns så få utövare att man var tvungen att blanda så mycket i åldrarna. Detta gav att en 14-åring på 40 pannor kunde råka ut för en 30-åring på stadiga 80. Idag finns ju betydligt fler, så den anledningen känns ju inte speciellt aktuell längre och man borde absolut ta bort regeln. Om inte annat för att klara av att möta lag som Kanada där kulturen ser helt annorlunda ut.



Jag minns även att vi hade samma regler i pojkhockeyn upp till 15-16 år, även där för att det kunde skilja så mycket i vikt och storlek på pojkarna i den åldern.

2011-05-17 @ 14:08:16
URL: http://www.sjooset.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0