Hallands och Helsingkrona nation polisanmälda.

Innan så va de Judiska föreningen, denna gången är det Afrosvenskarnas Riksförbund (?) som gör en anmälan. Hallands Nation och Helsingkrona Nation blev i helgen anmälda pga att tre personer hade sminkat sig till afrikaner och "såldes som slavara" på en påhittad auktion under en sittning på Hallands. Personerna begav sig sedan vidare till Helsingkrona där det festade vidare.

Jag kan förstå att folk kan ta illa upp av detta då det är lite på gränsen och ett relativt känsligt ämne för vissa men att göra en polisanmälan? Men det konstigaste av allt är nästan att det är Nationerna som blivit polisanmälda för hets mot folkgrupp och inte personerna som gjorde detta...hur tänkte de där? Ska man anmäla ICA om någon står där inne och skriker rasistiska saker med då? Jag känner att det vore lite mer logiskt att anmäla personerna i fråga och inte nationerna. Helsingkrona blev ju anmälda för att det bara gick runt där inne utklädda till afrikaner (om än i kedjor). Hur hade det blivit om en person utklädd till afrikan inte blivit insläppt i dörren? Hade nationen då blivit anmäld för rasism pga det?

Kan inte folk bara slappna av lite mer, slavhandeln som anmälan handlade om slutade för snart 700 år sedan i Sverige (år 1337..leeeeet). Den sk slavhandel vi nu har är traficking och knappast något som är kopplat till Afrika längre? Hade kanske vart mer på sin plats om en student från Slovenien hade anmält händelsen.

Kalles Kaviar blev ju för ett tag sen anmäld för att den va "för svensk" som det så fint hette. Kalles kaviar kan visserligen vara bland det svenskaste som finns i Sverige (m.a.o det finns på IKEA), men hur fan kan man bli diskriminerad av det? Ska vi byta ut killen på tuben till en liten kines istället kanske så alla blir nöjda och glada. Eller skulle då kineser ta illa upp för att det är en tub med en kines på? Anmälan gick som tur va inte igenom, annars hade jag blivit lite rädd.


Vet inte riktigt vad jag hade tänkte skriva från början, börjar bara bli trött på alla anmälningar om hets mot folkgrupp och diskriminering för att folk tar illa upp för småsaker som detta faktiskt är. Studenter skämtar om allt, har alltid gjort och kommer Alltid att göra.


Dagens Citat:

"Kan vi inte skoja om saker, kan vi inte prata allvar heller". //Özz Nujen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0