SJ, Skånetrafiken, SL och all annan kommunaltrafik.

Nu närmar vi oss vinter och det kommer väl inte som en överraskning att vinter i Sverige för det mesta även innebär snöfall och kyla. Konstigt nog verkar inte folk ha insett detta, eller snarare det verkar som om de inte ska påverkas av det. Minsta lilla försening i tågtrafiken eller en inställd buss och hela deras värld börjar falla sönder och det ska klagas till höger och vänster.

Folk verkar förvänta sig att bara för att man åker kommunalt så kommer färdmedlet man färdas i åka som i en bubbla där det inte finns snö, is och kyla. Inget kommer att påverka detta fenomenala bygge och OM det mot förmodan skulle göra det så är det självklart företages fel. Det har aldrig slagit dessa människor om att snö faktiskt påverkar trafiken och att man kanske skulle försöka ta ett tidigare tåg eller två.

Jag kan ju lova att om dessa människor istället hade tagit sin egna bil så hade man åkt i god tid för att man VET att det inte går lika fort att köra i snö, men detta påverkar ju självklart inte en buss. En buss är lite som att åka en pansarvagn i 120km/h utan någon som helst trafik. Om nu denna människans bil hade fastnat i snön så är det sällan biltillverkarens fel, men det är alltid bussbolagets fel om bussen blir försenad pga snö.

Snälla människor i vårt vackra (snart) snötäckta land, ta och tänk till lite innan ni beger er ut i trafiken, oavsett vad ni ska åka. Ha lite översikt med att snö faktiskt påverkar trafiken och det är inte alltid något man kan göra något åt. Bussar kommer att köra fast, flyg kommer att bli försenade pga isbildning på vingarna och snö på flygfälten, tåg kommer inte alltid att komma i tid pga is och skit på spåren och kanske även för att någon tattare har förstört järnvägen för lite metall.

Dagens Citat:

The way you have a sense of God, I have a sense of snow

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0