Från det fjolliga till det hårda?

Efter att jag igår gjort ett väldigt "fjolligt" inlägg enligt Jakob så tänkte jag att jag skulle lista det absolut bästa skivorna genom tiderna som JAG lyssnat mycket på. Kommentarer som "men Metallica/Iron Maidens/Pink Floyd/Beatles/Kiss album blablabla från 19XX" är ganska meningslösa då jag i stort sett aldrig vart så mycket för dessa stora legendariska band, med några få undantag.

För att lägga upp top10 utan någon speciell ordning så:

Hårdrock/rock:

Helloween - The Dark Ride
(2000)
Ett något mörkare album från Helloween men klassas nog fortfarande som det bästa de gjort under sina drygt 30 aktiva år.

Children of Bodom - Follow the reaper
(2001)
Ett av de banden som fick mig att börja lyssna på "hårdare" hårdrock. Alexi vet hur man behandlar en gura och han gör det verkligen med stil.

Blind Guardian - Nightfall in Middle-Earth
(1998)
Tror inte man behöver säga så mycket om detta album.

In Flames - Clayman
(2000)
In Flames i särklass bästa album.

In Flames - Jesters Race
(1995)
Skivan som fick mig att börja lyssna på In Flames. Köpte den av en ren slump från Ginza för mågna herrans år sen. Skivan är inte alls likt deras övriga skivor men ack så bra och har många guldkorn.

Linkin Park - Hybrid Theory
(2000)
Den enda skivan som LP gjort som faktiskt håller måttet och den gör det mer råge. Alla låtar är bra rakt igenom med undantag för möjligen Puching me away som är lite tråkig.

Lok - Blästrad levande
(2003)
Den enda hårdrock där det sjungs på svenska som faktiskt är bra i mina öron. Tråkigt att de lade ner med så mycket bra material och potential. Visserligen finns ju Lillasyster nu, men det spelar ju i en helt annan division tyvärr. Skivan spelades in under deras sista konsert i Göteborg 2002 innan bandet lades ner.

The Offspring - Smash
(1994)
Come out and play, Self Esteem, Bad Habit, Smash......kommentarer överflödiga.

Norther - Dreams of endless war (2002)
Ännu ett finskt band som släppte ett sanlöst bra album som sitt debutalbum. Tyvärr har övriga skivor inte haft riktigt samma klass.

Raised Fist - Sound of the republic
(2006)
Ännu ett svenskt band som platsar bland top10. Skivan är hård, aggresiv och bra rakt igenom. Totalt livsfarlig att köra bil till men jävlar va pepp man blir om man ska tagga till för någonting.


Övrigt:

Vibe Tribe - Wise cracks
(2006)
Att jag lyssnar på goa/spy-trance är väl kanske inte många som har koll på. Det finns riktigt mycket bra musik att inom denna gren men även riktigt mycket skit. Några som märker ut sig extra är Vibe Tribe och detta album. Det är svårt att INTE köra för fort med Lfobia i högtalarna i bilen.

Dia Psalma - Efter allt
(1995)
Ett av många bra album, men detta är nog det som jag lyssnat på absolut mest och som satt sina spår.

Alice in Videoland - Maiden Voyage
(2003)
Svenskt elektro-/synthband som gjort riktigt bra musik.

Coldplay - Parachutes
(2000)
Coldplays debutalbum blev ruggigt bra med få dåliga spår för att kanske rent av säga Inga. Ingen festmusik men perfekt bakgrundsmusik till det mesta.

Silverchair - Neon Ballroom
(1999)
Ett guldkort bland bra musik verkligen. Låten Anthem for the year 2000 är det nog få som missat om man följde Voxpop i slutet av 90-talet.

Michael Jackson - HIStory
(1995)
I stort sett alla bra låtar MJ någonsin gjorde samlades på detta album (med undantag för Smooth criminal) innan hans turne med samma namn 1997, en turne som gjorde att jag fick se honom live på Ullevi.

James & Karin - Djurens brevlåda
(1976)
LP-skivan som jag växte upp med. Den stod där bland päronens hundratals lp-skivor mellan Hola Bandola Band, Bo Kaspers, Ebba Grön, talböcker med TinTin och Bamse. Alla låtar sitter som ett smäck från när man va liten.

No doubt - Tradic Kingdom
(1995)
Har inte riktigt nått att skriva mer än att det är ett riktigt, riktigt, riktigt bra album.

Prodigy - Invaders must die
(2009)
Den senaste skivan bland de 20 jag listar. Gillade låtar som Firestarter och Mindfield som liten och när de efter många herrans år släppte denna skiva blev man verkligen inge besviken.

Teddybear Sthlm - Rock'n Roll highschool (2000)
Sista bandet på listan. Skön musik som fått en att sjunga många gånger. Minns starkt när Teddybears tar emot en grammis för årets pop/rock-grupp och en för årets album. Aspackade på scen och hur pratar om hur moderaterna säljer ut alla bostäder.



Finns många skivor som borde nämnas, och många band som förtjänar flera platser. För att nämna några band som borde vart med men inte fick plats: Rhapsody, Dimmu Borgir, SMK, Avantasia, Guano apes, Green day (dock inget efter 1997), Marilyn Manson, Black Sabbath, mfl mfl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0