Vargjakten del 2.

Ja nu har jakten hållt på ett tag och den ser ut att fungera lite bättre än förra året. Än så länge har bara 15 av totalt 20 varje skjutits så 5 återstår. Man misstänkte dock att man skjutit 16 vargar men tydligen hade en jägare missat sitt skott helt och hållet och vargen va inte ens skadad. Hur fan kan man skicka ut jägare som Missar skott?
Vargarna ska ju skjutas slumpvis men tydligen så har 11 av 15 vargar varit vuxna djur, något som jägarna själva går in för. Skjuts de vuxna vargarna så kommer inte någon ny kull i området nästa år. Tycker det är dags att Sverige tar sitt förnuft till fånga och stoppar detta fiasko snart.

Lite intressant fakta är att det i början av 2000-talet dödades fler hundar av jägare av misstag i jakt än av vargen själv. Med andra ord borde det vara farligare att jaga varg än att låta den vara.

Nu dras även Sverige inför EU-domstolen pga vargjakten som gång på gång sakts vara olaglig fast att Sverige bedriver den för andra året i rad nu.

Dagens citat:

- Varför jagar du varg?
- Jag tycker det är vilt som ska jagas, för det jagar vårat vilt.

Jag undrar vad jägaren menar med "vårat vilt". Äger vi älgarna i skogen? Har vargen ingen rätt att jaga föda? Ska Sveriges vargar bli vegetarianer kanske?

Kommentarer
Postat av: Bra skrivet!

Alla är såna nötter! Visst, att skjuta bort dom sjuka,eller gamla vargarna kan ju göra vargstammen i sverige bättre men detta "skicka ut jägare lite hur som helst för att skjuta vilken varg som helst" är ju så korkat! Det är ju vårat fel att dom går in på gårdar och river får, dom har inte lätt att hitta föda när vi skjuter varenda älg och hjort i skogen! SLUTA upp med denna skitjakt och låt vargarna vara vargar! Det är min åsikt iaf.

2011-01-17 @ 22:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0